• Dinsdag, 23 Juli 2019
  • 20 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

The Simpsons hadden voorkennis over de Syrische burgeroorlog

Dinsdag, Mei 6, 2014 / Last Modified: Donderdag, Augustus 11, 2016

Al-Tahrir televisie (Egypte), uitgezonden op 4 mei 2014.

Een aflevering van The Simpsons uit 2001 bewijst volgens de Egyptische televisie dat er sprake is van een Amerikaans complot in Syrië!

Nu zijn wij wat gewend aan Arabische complottheorieën maar deze is wel bijzonder origineel.
Het belangrijkste ‘bewijs’ is een vaag vlaggetje, die van de Syrische oppositie zou zijn. Maar het zou nog een jaar of tien duren voor de Syrische oppositie werd opgericht…..

En even verderop in de aflevering wordt trouwens gesproken over ‘Saddam’. Het ging dus over Irak.

 

De vertaling van de uitzending:

Presentatrice: “De video laat tekenfilmfiguren zien dansen, in vliegtuigen vliegen en bommen gooien op wat Syrië moet zijn, want er zijn andere tekenfilmfiguren in Arabische kleding, en de Syrische [oppositie] vlag staat op een van de voertuigen. Laten we de video eens bekijken, die suggereert dat wat er nu in Syrië gebeurt van te voren was gepland.
Hoe het in deze tekenfilm kwam weet niemand en het geeft veel discussie op sociale netwerken. Laten we kijken.”

 

Beelden uit een aflevering van ” The Simpsons ” seizoen 12 (2001)

 

Presentatrice: “De vlag op het voertuig waar de bommen op werden gegooid is de vlag van de Syrische oppositie. Dit is in 2001 – voordat er zoiets bestond als de “Syrische oppositie”. De vlag is al van te voren te zien. Dat is waarom mensen op Facebook zeggen dat er sprak is van een complot. In 2001 bestond er nog geen vlag van de Syrische oppositie.
Deze aflevering werd opgericht in 2001, voordat de Syrische oppositie zelfs bestond. Er is de vlag. De scène die u hier ziet toont tekenfilmfiguren in Arabische kleding.
Dit roept veel vraagtekens op over wat er gebeurde in de Arabische lente revoluties en over wanneer deze wereldwijde samenzwering is begonnen.”

 

Update 19 mei 2014:

De zender heeft ontdekt dat hun uitzending belachelijk is gemaakt door MEMRI. Ze gaan daarom nog harder in de aanval: de Simpsons zijn helemaal een Joods complot.

Zie clip hieronder (niet vertaald).

-- Reacties gesloten.