• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Ophitsing tegen de Joden en hun staat

Zondag, Mei 25, 2014 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Verklaring van de Israëlische premier Benjamin Netanjahoe naar aanleiding van de terreuraanslag op het Joods Museum te Brussel, 24 mei 2014.

Benjamin Netanjahoe:

“Deze moordzuchtige daad is het resultaat van de constante ophitsing tegen de Joden en hun staat.

Laster en leugens tegen de Staat Israël worden nog steeds herhaald op Europese bodem, terwijl de misdaden tegen de menselijkheid en moord die in onze omgeving worden gepleegd, systematisch worden genegeerd.

Ons antwoord op deze hypocrisie is om voortdurend de waarheid te zeggen, voortdurend een niet aflatende strijd te voeren tegen het terrorisme en onszelf zo sterk mogelijk te maken.”

 

Likoed Nederland kan niet nalaten te herinneren hoe afgelopen dinsdag nog werd gerapporteerd door de Nederlandse media over Israël, waarbij Israël weer eens in de media werd veroordeeld zonder onafhankelijk onderzoek of bewijs:

  • “Palestijnen onrechtmatig gedood” (De Telegraaf)
  • “Koelbloedige executie Palestijnse kinderen door Israel” (The Post Online)
  • “Het lijkt er sterk op dat er dit keer met scherp is geschoten en de Palestijnen niks deden” (NOS Journaal)
  • “De beelden tonen het onrechtmatig doden van de kinderen, terwijl ze geen onmiddellijke bedreiging vormden” (ANP)

Deze berichtgeving was op basis van uitsluitend een pro-Palestijnse bron, met beelden die gemanipuleerd blijken te zijn en een ‘getuige’ die aantoonbaar gelogen blijkt te hebben. De media zouden inmiddels moeten weten hoe onbetrouwbaar die Palestijnse bronnen zijn.
De verklaring van het Israëlische leger dat er zelfs bij deze ernstige rellen alleen met rubberkogels is geschoten, werd door de media vaak weggelaten.

Het antisemitisme is inmiddels gestegen tot 24% in West-Europa en 34% in Oost-Europa, zoals uit een onderzoek deze maand bleek.

Dat zal mede te maken hebben de zeer selectieve berichtgeving en met het feit dat de media soms gebruik maken van aloude antisemitische stereotypen – zie onze analyse van de verslaglegging door de VPRO.

 

 

“Europese officials veroordelen altijd meteen iedere bouw van een appartement in Jeruzalem, maar haasten zich niet om dat bij moord op Joden hier of in Europa zelf te doen.
Erger nog, zij staan te juichen bij de [Palestijnse] vereniging met de terroristen van Hamas, dat oproept tot de vernietiging van Israël.

Wij strijden tegen deze hypocrisie, wij weerleggen die, wij zullen doorgaan het continu vertellen van de waarheid.
We gaan door met de bestrijding van terrorisme en wij gaan door met ons zo sterk mogelijk te maken en ons land op te bouwen.”

-- Reacties gesloten.