• Woensdag, 24 April 2019
  • 19 Nisan, 5779

Likoed Nederland

Zes doden door de recente Palestijnse raketaanvallen – en waarom u daar niets over gehoord heeft

Zaterdag, Maart 29, 2014 / Last Modified: Maandag, Maart 31, 2014

Opinie-artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 29 maart 2014.

hammad human shieldHamas leider Hammad: “Wij houden van de dood, wij gebruiken daarom vrouwen en kinderen als menselijk schild.”

Naar nu pas gebleken is, heeft de recente Palestijnse rakettenregen op Israël zes doden veroorzaakt.
Daar heeft u niets over gehoord – omdat hun dood niet door Israël veroorzaakt werd.

En dan is het blijkbaar niet interessant voor de politiek-correcte Nederlandse media om te vermelden.

Een Palestijns jongetje van twee jaar oud – Mohammed al-Hamadin – stierf, omdat Hamas terroristen in zijn huis raketten aan het fabriceren waren. Dat veroorzaakte een explosie. Het jongetje kwam om, net als vier Hamas-terroristen. Ook viel er een onbekend aantal gewonden.

Een van de omgekomen Hamas terroristen was de vader van het jongetje. Die vond het blijkbaar geen probleem om het leven van zijn eigen kinderen op het spel te zetten, geheel volgens de traditie van Hamas. “Wij houden van de dood, zoals de Zionisten van het leven houden”, in de woorden van Hamas parlementslid Fathi Hammad, op Hamas-televisie.

Een andere dode was een 52-jarige vrouw, Aisha Atiya Mohammedin. Zij kwam om doordat een Palestijnse raket vroegtijdig neerkwam op haar huis, in het Noorden van de Gazastrook. Daarbij vielen ook vijf gewonden, waaronder drie kinderen.

Zes Palestijnse doden – waaronder twee burgers – en vele gewonden vielen er door de raketten.
Maar u kent de politiek-correcte mediacode: dode Palestijnen zijn pas interessant als Israël erbij betrokken is.
Kijk maar naar de stilte over de ruim tweeduizend omgekomen Arabieren van Palestijnse afkomst in de Syrische burgeroorlog.

Het komt trouwens heel veel voor dat Palestijnse raketten in Gaza zelf neerkomen. Bij de laatste rakettenregen, gericht op Israel, twee weken terug, claimde de terreurorganisatie Islamitische Jihad dat het 120 raketten had afgevuurd. Tegelijk claimde Fatah – de partij van de ‘gematigde’ president Abbas – dat het ook nog 20 raketten had afgevuurd. Er landden er echter maar ruim 60 in Israël, dus minder dan de helft. De Palestijnse organisatie Ganso volgde wat er exact gebeurde met 61 van de afgevuurde raketten. Maar liefst 23 kwamen in Gaza zelf terecht of ontploften al bij de lancering.

Deze cijfers laten zien dat slechts 40-60% – dus ongeveer de helft – van de door Palestijnse terroristen afgevuurde raketten Israël bereikt. De andere helft ontploft in Gaza.

En veroorzaakt daar dus doden en gewonden. Die raketten zijn wel degelijk dodelijk. Nederlandse media bagatelliseren tegenwoordig de raketten, omdat er vrijwel geen Israëlische doden en gewonden meer door vallen.

Dat is erg kort door de bocht. Ten eerste veroorzaken de raketten veel leed aan Israëlische kant, door de angst, de trauma’s en het leven in schuilkelders van één miljoen Israëli’s.

Ten tweede zijn de raketten wel degelijk dodelijk, wat door de bovengenoemde Palestijnse doden blijkt.
De reden dat er nog maar weinig Israëlische slachtoffers vallen, is dat Israël heel veel beschermingsmaatregelen heeft getroffen:
het bouwen van schuilkelders, het plaatsen van sirenes die tijdig waarschuwen, apps die waarschuwen voor naderende raketten, en raketafweer die de meeste raketten uit de lucht schiet.

Israëli’s houden wel van het leven, en beschermen hun kinderen!

 

Palestijnen vuren de raketten opzettelijk vanuit dichtbevolkt gebied, om de eigen bevolking als menselijk schild te gebruiken – een oorlogsmisdaad.

-- Reacties gesloten.