• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Israël: het land dat overvloeit van melk

Woensdag, Maart 19, 2014 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Door Joshua Levitt. Vertaling: Likoed Nederland, 19 maart 2013.

Israëlische technologie heeft het land van de ‘superkoeien” wereldberoemd gemaakt, omdat ze veel meer melk produceren dan koeien van andere landen.

Dit loopt op naar 10,5 ton per jaar, 10 % meer dan in de VS en bijna 50 % meer dan in Duitsland, zo meldt persbureau Bloomberg. [Likoed Nederland: circa 30% meer dan Nederlandse koeien.]

“Het is de Bijbel dat Israël al beschrijft als een land dat overvloeit van melk en honing. Dit is dus voor minstens de helft bewezen: Israël heeft verreweg de meest productieve melkkoeien in de wereld”, schrijft Bloomberg.

Airconditioning voor de koeien, het constant meten van de kwantiteit en de kwaliteit van hun melk, en zelfs stappentellers om te beoordelen of het dier onrustig wordt, dit soort kennis en techniek exporteert Israël ook naar 50 landen waar de landbouw nog meer traditioneel is.

Alon Ushpiz, de Israëlische ambassadeur in India, zei in september dat Israël zoekt naar manieren om samen te werken met de Indiase zuivelsector, om te helpen de melkproductie op te voeren. Hoewel India ’s werelds grootste melkproducent is, is de per capita melkproductie de laagste in de wereld .

Yuval Rachmilevitz, CEO van Israëls AFIMILK, zegt: “Wij geloven dat deze technologie behoort tot de WhatsApps en de Googles van de wereld. Zo wordt er nog te weinig gedacht over de technologie in een zuivelboerderij. Het is een conservatieve markt, de mensen hebben de neiging te denken dat het iets mechanisch is. Je fokt koeien, je melkt ze en iedereen is blij. Echter, na jaren ontdek je dat de technologie een zeer belangrijke invloed hierop heeft. Wanneer het moeilijker wordt om geld te verdienen, neemt de acceptatie hiervan toe.”

Een andere zuivel ondernemer, Ori Inbar , van SCR Zuivel, verkoopt ‘koe-labels” die gegevens over de koeien monitoren. Zijn omzet is 30-voudig gestegen sinds 2001.

Veel van de Israëlische zuivel technologie bedrijven merken dat ook kameel-boerderijen grote klanten worden.

Bekijk de Bloomberg News video over Israëls superkoeien hieronder.

-- Reacties gesloten.