• Woensdag, 24 April 2019
  • 19 Nisan, 5779

Likoed Nederland

Prominente Palestijnen – waanzinnige leugens

Vrijdag, Februari 7, 2014 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 3, 2017

Artikel van Likoed Nederland in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 7 februari 2014.

Westerlingen zijn niet ingesteld op de Arabische cultuur van overdrijving. De meesten weten nog wel dat op een Arabische markt drie of vier keer de gewenste prijs wordt gevraagd, en dat je daarom moet afdingen. Maar verder denken ze toch vaak dat als een Arabier iets beweert, dat dit meestal wel zal kloppen, zoals dat voor Westerlingen geldt.

Velen in het Westen zien niet tot welk niveau van bedrog die Arabische cultuur van overdrijving toe leidt. En al helemaal wanneer die nog eens aangespoord wordt door haat tegen Joden en Israël. En helaas zijn de Westerse media te politiek-correct en/of te lui om zelfs de meest onzinnige bewerkingen te checken. Wat de Palestijnen weer verleidt om nog keiharder te liegen.

De afgelopen maand lieten twee voorbeelden hiervan zien door prominente Palestijnen. Deze zijn vastgelegd in bijgaande twee video’s.

In de eerste video (boven) zien wij een Arabisch lid van het Israëlische parlement, Achmed Tibi. Deze valt de bezoekende Canadese premier Harper in de rede. Hij wijst naar een ander Arabisch parlementslid en beweert: “Er is geen water en geen elektriciteit in zijn dorp. In Syrië wel misschien.”

De Israëlische organisatie Regavim ging daarom met een camera kijken in Arara, het bedoeïenendorp in het zuiden van Israël waar parlementslid Taleb woont.
De video onthult duidelijk de flagrante leugen: het huis van Taleb heeft een aansluiting op elektra, een elektriciteitsmeter, airconditioning en een satelliet-tv schotel!

Overigens diende premier Netanjahoe de heer Tibi al stevig van repliek, door te stellen dat uit niets blijkt dat Arabieren het slecht hebben in Israël:

“Ik heb niet gemerkt dat Arabieren niet meer bij Israël willen horen. Integendeel: Arabieren hebben verontwaardigd gereageerd op het voorstel van de minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman om de grens van Israël te verleggen, zodat veel Israëlische Arabieren in een Palestijnse staat zouden komen te wonen.”

Het incident laat trouwens tegelijk zien hoe stevig de Israëlische democratie is, want de Arabische parlementsleden kunnen vrijelijk debatteren in het Israëlische parlement, waarbij ze zelfs belangrijke buitenlandse gasten bruut in de rede kunnen vallen.
Iets wat in Westerse landen niet snel zal worden toegestaan aan parlementsleden. Laat staan in Arabische landen.

 

De tweede video betreft het hoofd van de Palestijnse delegatie bij de vredesbesprekingen Saeb Erekat, over wiens leugens wij gisteren ook al schreven.
Dat een man die zo liegt en haat zaait, leider is van de Palestijnse delegatie, is bepaald veelzeggend.

Saeb Erekat beweerde afgelopen zaterdag dat:

Ik ben de trotse zoon van de Kanaänieten, die daar 5.500 jaar geleden leefden totdat Jozua ben Nun de stad Jericho in de as legde.

Jozua Ben Nun leefde volgens de Tora ongeveer 3.300 jaar geleden. Saeb Erekat beweert dus dat zijn familie daar al 5.500 daarvoor woonde, dus inmiddels al 9.000 jaar! Nu is dat op zich al volkomen ridicuul, niemand op deze wereld kan serieus beweren te weten waar 9.000 jaar geleden zijn voorouders leefden.

Maar de leugen is nog waanzinniger. Het is een bekend feit dat de familie Erekat oorspronkelijk afkomstig zijn uit Medina in Saoedi-Arabië. Daarna vestigden zij zich in Jordanië. Pas rond 1860 naar de omgeving van Jeruzalem.
Dit staat nota bene allemaal vermeld op de Facebook pagina van de familie Erekat.

Saeb Erekat overdrijft dus een factor 60.

Dus als u Palestijnse prominenten weer iets anti-Israëlisch hoort beweren, weet u nu dat u het met een wagonlading zout moet nemen.

-- Reacties gesloten.