• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

En nog een leugen van Von der Dunk (Volkskrant) spat uiteen

Vrijdag, Februari 7, 2014 / Last Modified: Zondag, December 18, 2016

Artikel van Likoed Nederland in het kader van de rubriek ‘medialeugens’. Tekst uit Jeruzalem van Spirit24, 7 februari 2014.

We hebben al vaker geschreven over de leugens van columnist Thomas von der Dunk van de Volkskrant. Bijvoorbeeld over zijn onzinnige voorstelling van Israël als joods orthodox-fundamentalistische staat. Wij wezen hem er bijvoorbeeld op dat Tel Aviv uitgeroepen is tot “veruit favoriete reisbestemming voor homo’s“. Beter dan welke stad ter wereld ook, inclusief Amsterdam. Terwijl in de islamitische landen nog nooit een homo demonstratie is geweest.

Maar Von der Dunk hield de oogkleppen op, en schreef op 10 november 2013:

“Daarbij lijkt, als het om de politieke invloed van de geestelijkheid gaat, Israël mede dankzij de jarenlange regeringsdeelname van de Shaspartij veel meer op Iran dan verblinde Israëlfans willen weten: in Jeruzalem kun je beter geen Gay Pride proberen – je wordt letterlijk door orthodoxe joden gestenigd.”

Wat merkwaardig dan toch Thomas, er is geen enkele vliegende steen te zien bij deze demonstratie voor homo-rechten in Rusland.
En de demonstratie vond plaats in Jeruzalem….

 

De tekst van Spirit24:

“Activisten gingen woensdag in Jeruzalem de straat op om te protesteren tegen de anti-homowet in Rusland. Het protest was niet alleen gericht tegen Putin, ook de Israelische president Shimon Peres moest het ontgelden. Hij ontving namelijk het hoofd van de Russische staatstelevisie: Dmitry Kiselyov.

Kiselyov staat bekend om zijn conservatieve houding, onder andere op het gebied van homoseksualiteit. Maar het protest richt zich niet alleen op hem en Peres.
De demonstranten doen namelijk ook een oproep aan de Olympische sponsoren. Ze vinden het onbegrijpelijk dat de Olympische spelen in zo’n homofoob land plaatsvinden.

De olympische spelen beginnen morgen. In 18 steden over de hele wereld zal nog geprotesteerd worden.”

 

Klik hier voor foto’s van de Gay Pride Parade van 1 augustus 2013.

 

-- Reacties gesloten.