• Zaterdag, 21 September 2019
 • 21 Elul, 5779

Likoed Nederland

Dubbele onvervalste Jodenhaat van Gretta Duisenberg

Zondag, Februari 9, 2014 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Actie van Likoed Nederland, 8 februari 2014.

nestle

Likoed Nederland kreeg op 17 januari 2014 een tip dat op de site ‘Stop de Bezetting’ van de organisatie van Gretta Duisenberg twee antisemitische artikelen stonden.

Het ene artikel stelde dat ‘zionisten’ een hekel aan u hebben en u daarom proberen te vergiftigen door reclame te maken voor merken als McDonalds, Coca Cola, Nestle en nog veel meer (zie afbeelding). Het artikel is in het Engels, hier volgt de vertaling:

“De meeste populaire reclames worden gepromoot door zionisten.
Zionisten die niets om je geven.
Zij bezitten het giftige McDonalds, Coca Cola, Nestle, etc.
Zij bezitten Hollywood en de media, de overheid, enz.
Zij laten hun giftige drankjes en voedsel er goed uitzien in reclamespots.
Maar het is puur vergif.
Ze bezitten zelfs Starbucks.”

Het tweede artikel stelt dat de Joden wereldwijd informatie manipuleren, omdat “zij geen afwijkende mening tolereren”. Dat is “een ernstige bedreiging voor de vrijheid van informatie op het internet”.

Je vraagt je meteen af hoe dit artikel dan gepubliceerd kon worden, als de Joden het internet volledig in handen hebben? Dat komt volgens het artikel omdat het soms wel lukt om de Joden voor te zijn, maar het artikel bevat daarom wel nog een waarschuwing:

“De sites met deze onthullingen kunnen door de Joden gewijzigd worden. Dit is al eerder gebeurd en illustreert volgens ons het niveau van de Joodse oneerlijkheid.”

Likoed Nederland heeft direct het Meldpunt Discriminatie Internet en het CIDI geïnformeerd, zoals wij geregeld doen over antisemitische sites. Het eerste artikel is inmiddels van de site verwijderd, het tweede nog niet. Het CIDI meldde vrijdag:

“De uitlatingen in het artikel vinden beide organisaties dusdanig ver gaan, dat er is besloten aangifte te doen. Bovendien zijn beide organisaties overtuigd van de strafbaarheid van de uitlatingen gedaan in het artikel. Eerder verstuurde het MDI een verzoek tot verwijdering naar de beheerder van de website maar Stop de Bezetting gaf daar geen gehoor aan.

CIDI en MDI zijn daarom overgegaan tot het doen van aangifte van overtreding van art. 137 c, d en e van het Wetboek van Strafrecht. CIDI hoopt dat de verdachte zo snel mogelijk wordt opgespoord, met spoed wordt voorgeleid en zich zal verantwoorden voor de rechter.”

Reeds eerder toonden wij aan dat de website van Gretta wemelt van antisemitische uitspraken, waar het Israël betreft. Maar zij haat dus niet alleen de Joden in Israël, zij haat alle Joden. Eerder verstoorde Gretta de Dodenherdenking op 4 mei.
En een dergelijk artikel stond in 2010 ook al eens op de website van Gretta (HP/de Tijd). Daarmee geconfronteerd zou het slechts een individuele actie van de webmaster zijn geweest, die vertrokken zou zijn.

Maar als het daarna nog twee keer weer gebeurt – en Gretta die racistische vuiligheid ondanks een juridisch verzoek niet verwijdert – is er geen sprake meer van een ‘ongelukje’.
Er kan dus definitief vastgesteld worden dat Gretta en haar club niet zozeer pro-Palestijns, als wel onvervalste Jodenhaters zijn.

 


Update 10 februari 2014:

Volgens de website van Stop de Bezetting bestaat hun comité van aanbeveling uit de volgende personen:

 • Marjan Berk, auteur en columniste.
 • Marcel van Dam, publicist (oud-minister voor de PvdA, tegenwoordig SP).
 • Thomas Lepeltak, journalist en schrijver (voorheen Stan Huygens journaal in De Telegraaf).
 • W. van Lommel, cardioloog n.p.
 • Franz Marijnen, oprichter en artistiek leider van het Rotterdamse RO theater. Theater- en operaregisseur.
 • Mohammed Omer.
 • Mohamed Rabbae, voorzitter Landelijk Beraad Marokkanen, oud-kamerlid Groen Links.
 • Leon Wecke, polemoloog.

Wij zijn benieuwd hoe lang deze personen nog geassocieerd willen worden met Jodenhaat. Likoed Nederland is een actie op Twitter gestart om hen daarnaar te bevragen.

 


Update 11 februari 2014:

 

Gretta Duisenberg had eerst nog de smoes dat ze van niks wist in de Moslimkrant:

“Ze ligt sinds vorige week donderdag in bed en heeft geen contact met de webbeheerder noch met de inhoud te maken gehad. Ze zegt ook niet gekeken te hebben naar de website noch haar e-mails gelezen te hebben, omdat zij net als duizenden andere Nederlanders met koorts in bed lag.”

 

Maar nu meldt Gretta aan een Duitse website dat ze akkoord is met de tekst, die blijft staan:

“Ik ga die tekst niet weghalen. Waarom zou ik?”

Is dit dan mogelijk eindelijk het teken voor de leden van haar Comité van Aanbeveling, dat ze er goed aan doen om hier afstand van te nemen?


 

Tweede update 11 februari 2014:

Er blijkt kort het volgende artikel op de website van Gretta gestaan te hebben:

“Stop de bezetting doet zelf aangifte wegens grove discriminatie.

De stichting SDB heeft vandaag zelf een aanklacht ingediend wegens  discriminatie en onjuistheid van feiten, het gaat om de volgende haatdragende sites, die direct schrijven over betrokken medewerkers/bestuursleden en  voorzitter.

Dit is geen CIDI gebeuren meer, maar een directe haatcampagne tegen personen.”

Het bericht is echter snel weer verwijderd.

Blijkbaar heeft iemand Gretta er aan herinnerd, dat een vorige aangifte van haar in 2011 al eens is weggehoond door het Openbaar Ministerie:

“Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen vervolging in tegen Elsevier, blogger Afshin Ellian, Rutger Castricum en PowNed voor smaad en belediging. Het OM vindt de uitlatingen zoals gedaan in Elsevier en bij PowNed niet strafbaar.

Ellian schreef in januari 2010 een weblog voor elsevier.nl met de titel ‘Daar is Gretta weer, onze schaamteloze antisemiet’. In een artikel van 19 oktober werd Duisenberg een ‘antisemitische activist’ genoemd.
Gretta Duisenberg deed daarvan in november aangifte. Later die maand stapte ze ook naar de politie omdat PowNed-verslaggever Castricum haar in een tv-uitzending ‘antisemiet’ had genoemd.

Het OM ziet er echter geen zaak in. ‘Uw eigen uitlatingen,’ schrijft de officier van justitie aan Duisenberg, ‘konden aanleiding geven tot de kwalificaties waar u aangifte van doet.’
Het parket constateert verder dat ‘in elk geval niet [kan] worden gezegd dat [blogger Ellian] de uitlatingen geheel zonder enige onderbouwing doet’. Duisenberg heeft zelf eerder gezegd antisemiet ‘bijna een eretitel’ te vinden.”


Derde update, 13 februari 2014:

De PVV heeft Kamervragen hierover gesteld:

 1. Bent u bekend met de website www.stopdebezetting.com waar de artikelen ‘Most Popular Commercials are promoted by the Zionists’ en ‘The Jewish hand behind Internet Google, Facebook, Wikipedia, Yahoo!, MySpace, eBay…’ op te lezen zijn?
 2. Bent u, in navolging van de PVV, van mening dat het artikel waarin onder meer gesteld wordt dat zionisten door middel van Coca Cola, Nestlé, Hollywood, de media en de overheid – die zij ook allen in handen zouden hebben – anderen willen vergiftigen, zeer antisemitisch van aard is? Zo neen, waarom niet?
 3. In hoeverre erkent u het virulente antisemitische karakter van het artikel waarin o.a. wordt gesteld dat “joden het internet hebben gepenetreerd met als doel informatie te domineren en te controleren”?
 4. Wat is uw oordeel over het feit dat ‘Stop de bezetting’ van Gretta Duisenberg, eerder al een demonstratie organiseerde waar “Hamas, Hamas, joden aan het gas” en “Intifada, Intifada” werd gescandeerd?
 5. Op welke wijze gaat u voorkomen dat de organisatie ‘Stop de bezetting’, die het recente verleden geld ontving van de gesubsidieerde hulpclub Oxfam Novib, ooit nog – direct of indirect – belastinggeld zal ontvangen?
 6. Bent u nu eindelijk bereid een onderzoek te starten naar antisemitische propaganda door gesubsidieerde hulpclubs?

 

Het antwoord van de regering op vragen 2, 3 en 4:

“Het kabinet veroordeelt iedere vorm van discriminatie en antisemitisme: dit is onacceptabel en hoort niet thuis in onze maatschappij. Het artikel en de zin waar u in vraag 3 naar verwijst, is gebaseerd op vooroordelen en een vijandig beeld ten aanzien van de Joodse gemeenschap. Wij ervaren dit als antisemitisch.

Het recht op demonstreren behoort tot de vrijheden van de rechtstaat. Dit recht op vrije meningsuiting wordt echter begrensd door de wet. Haatzaaien jegens bevolkingsgroepen is niet toegestaan. Het scanderen van de leus ‘Hamas, Hamas, joden aan het gas’ is onaanvaardbaar en verwerpelijk.”

 


Vierde update, 14 februari 2014:

Likoed Nederland ontdekt nog ontstellend veel meer Jodenhaat op Gretta’s website:

Website Gretta blijft overlopen van Jodenhaat.

 

Eén reactie op “Dubbele onvervalste Jodenhaat van Gretta Duisenberg

 1. […] Zie ‘Dubbele onvervalste Jodenhaat van Gretta Duisenberg‘. […]

-- Reacties gesloten.