• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Training voor kinderen in Gaza: vernietig Israël – in acht jaar

Dinsdag, Januari 28, 2014 / Last Modified: Zondag, Juni 17, 2018

Deze video is niet meer beschikbaar.

Uitzending van Al-Aqsa televisie (Hamas, Gaza) op 16 januari 2014. Tekst door Elhanan Miller. Vertaling: Guus Velraeds, 28 januari 2014.

“Omwille van Allah houden wij van de dood net zoveel als onze vijanden houden van het leven.”

Dat vertelde Hamas-premier Ismail Haniyeh aan duizenden jonge Palestijnen vorige week tijdens een diploma-uitreiking als afsluiting van een Hamas jongerenkamp in het Yarmouk stadion in de Gazastrook. Haniyeh en andere hoge Hamas-functionarissen spoorden de jonge “afgestudeerden” niet alleen aan om Israël te vernietigen, maar ook om hun strijd over de hele wereld uit te dragen.

Deze generatie, als Allah het wil, zal Israël overwinnen, zei Hamas minister van Binnenlandse Zaken Fathi Hammad. “Laat ik U feliciteren met Uw toekomstige overwinning en vernietiging van Israël”, vervolgde Hammad. “Zoals ik gisteren al zei, ze hebben nog slechts acht jaar te gaan. We bidden voor Allah, dat hij uit jullie midden leiders en martelaren zal kiezen, niet alleen in Palestina, maar over de hele planeet aarde, zodat de oproep tot Jihad over de hele wereld zal gaan en de hele wereld de religie van Allah zal omhelzen.”

De jongerenkampen met de naam ‘pioniers van de bevrijding’ worden beheerd en aangestuurd door de ministeries van Onderwijs en Binnenlandse Zaken van het Hamas-regime. Zo’n 13.000 jongeren uit de hoogste klassen van het middelbaar onderwijs hebben deelgenomen aan dit trainingskamp dat een week duurde, in vergelijking met 5000 vorig jaar toen het programma werd gelanceerd, aldus Israëlische bronnen die ook kennis hebben over de inhoud van dit soort programma’s.

Het korps van instructeurs bestaat voornamelijk uit actieve leden van Hamas-veiligheidsdiensten en het leerprogramma bevat wapentraining, eerste hulp, zelfverdediging, oefeningen in marcheren en zogenaamd ‘veiligheidsbewustzijn’ trainingen, voor het identificeren van Israëlische spionnen.

“Zet voort wat je begonnen bent in het kamp”, moedigt Hamas minister van Onderwijs Osama al-Mazini aan. “Leer uit het hoofd wat je hebt gehoord en gezien in het kamp en pas het toe op het slagveld als je de vijand ontmoet.”

De bijdrage laat duizenden jonge Palestijnen zien, gekleed in het zwart en in formatie staand als zij luisteren naar de hoge Hamas-officials die hun aanmoedigen te sterven in de strijd tegen de Zionistische vijand.

Later in de clip zien we de geslaagden militaire oefeningen uitvoeren zoals we vaker zien in terroristische trainingsvideo’s, inclusief klimmen over muren, slingeren over een klimrek en springen door in brand staande objecten. Zij houden ook raketwerpers vast en geweren.

“Niets verwacht je hier dan enkel gedood worden of verder te gaan”, verklaart een geslaagde. “Onze boodschap voor de Zionistische vijand overal en op elk tijdstip is dit: Je zult nooit genieten van een plezierig leven in ons geliefde thuisland. Wij, de zonen van de Futuwwa kampen, zullen je tegenmoet treden op elke heuvel, in elk dal en op elke weg.”

Omar Dawabha, een leerling uit het elfde leerjaar die ook deelnam aan de training, werd aangehaald op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Hamas waarop hij vertelt: ”Ik heb geleerd hoe ik onze rechten en beginselen kan beschermen”.

Een andere student, Mohammed Abu Nar, bracht de Al Aqsa Moskee in Jeruzalem in als afsluiting van de ceremonie:

“Wij zijn de pioniers van de bevrijding, wij komen om je te zuiveren van de Zionisten.”

 

-- Reacties gesloten.