• Woensdag, 24 April 2019
  • 19 Nisan, 5779

Likoed Nederland

Palestijnse haatzaaien neemt zelfs nóg verder toe

Vrijdag, Januari 17, 2014 / Last Modified: Zondag, Januari 19, 2014

Verslag van het Israëlische kabinetsberaad, 5 januari 2014. Vertaling: Likoed Nederland.

Incitement report

Het kabinet besprak de ophitsing en de cultuur van haat in de Palestijnse Autoriteit, aan de hand van de haatzaai-index die gepresenteerd werd door de Minister van Inlichtingen dr. Yuval Steinitz en de directeur-generaal van zijn ministerie, brigadegeneraal (bd) Yossi Kuperwasser.

De jaarlijkse Palestijnse haatzaai-index toont de bevindingen van de afgelopen maanden, waarin diplomatieke onderhandelingen plaats vonden. De bevindingen laten zien dat opruiing tegen Israël en het Joodse volk doorgaan via de officiële Palestijnse media, waaronder instanties die nauw verbonden zijn met de Palestijnse president en met educatieve en religieuze netwerken.

De resultaten laten ook zien dat in de periode van de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen het haatzaaien niet is vermindert, en op sommige gebieden zelfs is toegenomen. Recent is het gebruik van prominente nazi-elementen – zoals afbeeldingen van Hitler – ook toegenomen.

Uit de gegevens is het duidelijk dat het haatzaaien overwegend bestaat uit het communiceren van een aantal centrale boodschappen:

  1. Israël heeft geen recht om te bestaan​​, zeker niet als de staat van het Joodse volk. Dat heeft in ieder geval geen band met het Heilige Land.
  2. Het verdwijnen van Israël is onvermijdelijk en wordt binnenkort verwacht.
  3. De Joden zijn sub-menselijke wezens en moeten dienovereenkomstig worden behandeld.
  4. In principe zijn alle vormen van strijd – inclusief terreur – legitiem om het uiteindelijke doel te realiseren.

 

Klik hier voor de diapresentatie, zoals gepresenteerd aan het Israëlische kabinet.

 

Deze week hekelde de Israëlische premier Netanjahoe de hypocrisie van de EU hierover. Dit haatzaaien van de Palestijnse Autoriteit en de oproepen tot de vernietiging van Israël worden volkomen genegeerd. Ze veroordelen alleen Joodse huizenbouw, die niet strijdig is met de gesloten vredesakkoorden. Terwijl het Palestijnse haatzaaien dat wel is.

Het is tijd om te stoppen met deze hypocrisie. Ik denk dat het tijd is om wat evenwicht en eerlijkheid in deze discussie te injecteren. Ik denk dat dit onevenwicht en deze bevooroordeeldheid jegens Israël geen vrede bevordert. Ik denk dat dit de vrede verder weg duwt omdat het de Palestijnen vertelt dat ze in principe kunnen doen wat ze willen, zeggen wat ze willen, opruien tot haat wanneer ze maar willen en zich daar bovendien niet eens voor hoeven te verantwoorden.”

-- Reacties gesloten.