• Woensdag, 18 September 2019
  • 18 Elul, 5779

Likoed Nederland

Met Europese subsidie: Joden zijn ratten

Zondag, Januari 5, 2014 / Last Modified: Vrijdag, Februari 21, 2014

Aflevering van het programma ‘Zicht op of Jeruzalem‘, uitgezonden door de officiële omroep van de Palestijnse Autoriteit op 18 oktober 2013. Nederlandse tekst en vertaling: Brabosh.

In deze uitzending werden andermaal Israëliërs en Joden ontmenselijkt, in dit geval afgeschilderd als “kraaien” en “ratten”. Daar bovenop werd in het programma de Joodse geschiedenis ontkend alsmede de Joodse band met Jeruzalem, en werden Israëliërs “vreemdelingen” genoemd.

Het bewuste programma was trouwens een coproductie tussen de Palestijnse nationale omroep van Mahmoud Abbas en van PYALARA, een Palestijnse niet-gouvermentele organisatie (NGO). PYALARA wordt gefinancierd door NGO Development Center (NDC). Volgens recente info op de website van PYALARA wordt de NDC financieel gesteund door de volgende donoren:
de Europese Unie, de Wereldbank (4 miljoen dollar), door de Franse overheidsorganisatie Agence Française de Développement (3,9 miljoen dollar) en een donor consortium van Zwitserland, Denemarken, Zweden en Nederland (samen goed voor 4,7 miljoen dollar, ofte 32,9 % van het jaarbudget. Gegevens uit 2009).

Zo weet u ook weer waar uw belastinggelden via de ontwikkelingsprogramma’s van uw overheid naar toe gaan: om de haatwinkel van de Palestijnse Autoriteit tegen Israël en de Joden draaiende te houden.
In plaats van deze fondsen te besteden aan zinvolle projecten die vrede tussen Israël en de Palestijnen kunnen bevorderen.

 

De vertaling van de uitzending:

“Soms houden we ons in om in de straten van Jeruzalem omhoog te kijken, omdat het zicht boven de muren wordt verstoord (dat wil zeggen, door de Israëlische vlag).
De blauwe kleur heeft niets te maken met de lucht of de zee. De witte kleur is niet de kleur van vrede, maar de kleur van een vod gedrenkt in ons bloed. De Ster [van David] in het midden verlicht ons pad niet.

We kunnen wakker worden en voor gesloten poorten staan en voor onteigende huizen in Jeruzalem. De kraaien gaan voorbij en krassen (Joden in beeld) en de ratten zijn gewapend (Israëlische soldaten in beeld).

Maar we weten dat de poorten enkel zullen glimlachen wanneer wij er doorgaan.

Jeruzalem zal nooit een andere taal accepteren dan de Arabische taal en geen andere dan de Palestijnse nationaliteit, ongeacht hoeveel vlaggen van vreemdelingen door de lucht wapperen.”

-- Reacties gesloten.