• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Fatah: gefaseerde vernietiging van Israël loopt volgens plan

Maandag, Januari 13, 2014 / Last Modified: Vrijdag, Januari 24, 2014

Palestijnse topfunctionaris Abbas Zaki op de Syrische satelliettelevisie, 23 december 2013. Vertaling: E.J. Bron.

De Palestijnse topfunctionaris Abbas Zaki heeft op zijn Facebook-pagina een interview gepubliceerd dat hij heeft gegeven aan de Syrische televisie, waarin hij heeft gezegd dat de Palestijnse Autoriteit alleen zal instemmen met een vredesakkoord als de grenzen van de Palestijnse zullen worden gebaseerd op de grenzen van 1967.
Hij benadrukte echter dat dit slechts een begin zou zijn. Daarna zouden de Palestijnen hun plan verder oppakken:

“Zelfs de meest extremen onder ons, Hamas, of de vechtende krachten, willen een staat binnen de grenzen van ’67. Nadien zullen we iets te zeggen hebben, want dit inspirerende idee kan niet in één keer bereikt worden, wel in fases.”

Het is overduidelijk een verwijzing naar het plan voor de gefaseerde vernietiging van Israël, zoals dat door de PLO is vastgesteld in 1974. Het houdt in dat als gedeelten van ‘Palestina’ worden veroverd, dat een springplank moet zijn voor de rest, totdat geheel Israël vernietigd is.

Tijdens een interview op Al-Jazeera TV in 2011 noemde Zaki dit plan ook al, in relatie tot “dit inspirerende idee”, uitleggende dat een Palestijnse staat op basis van de lijnen van 1967 het einde van Israël zou inhouden. Hij zei dat Mahmoud Abbas het doel deelt Israël in stappen van de kaart te vegen, maar dat het politiek onacceptabel is om te zeggen dat je Israël wilt vernietigen.

Zaki benadrukte dat het doel makkelijk te begrijpen is, omdat indien Israël zich zou terugtrekken tot de grenzen van 1967 het land niet zou kunnen overleven:
“Israël zou ophouden te bestaan.”

Abbas Zaki is de persoonlijke gezant van de Palestijnse president Abbas en is spreker op openbare bijeenkomsten namens Fatah, de partij van Abbas.

Dit is de volledige verklaring van Zaki uit 2011:

“De overeenkomst is gebaseerd op de grenzen van 4 juni [1967]. Daarom begrijpt de president [Mahmoud Abbas], wij begrijpen en iedereen begrijpt dat het onmogelijk is het inspirerende idee, of het grote doel, in één keer te realiseren.

Maar als Israël zich terugtrekt uit Jeruzalem, als Israël de nederzettingen opdoekt, 650.000 bewoners, als Israël het (veiligheids)hek verwijdert – wat zal er dan nog overblijven van Israël? Israël zal ophouden te bestaan.

Als ik zeg dat ik Israël wil opheffen, zal het geweldig zijn, geweldig, maar het is moeilijk. Dit is geen officieel beleid.

Je kan het niet tegen de wereld zeggen. Je kan het alleen tegen jezelf zeggen.”

[Al-Jazeera, 23 september 2011]

Tekenend voor zijn weigering om Israël te erkennen, begon Abbas Zaki in eerstgenoemde uitzending om het vliegveld van Israël Ben Goerion te benoemen als “Israëlisch vliegveld”, maar stopte en verbeterde zichzelf:

“Toen meneer Obama naar de regio kwam gedurende zijn bezoek, op het moment van aankomst op het vliegveld van Isra…. [corrigeert zich], I bedoel, het vliegveld waar de Israëli’s zijn.

Ik wil niet… [corrigeert zichzelf] dit hele land is van ons en als Allah het wil zal het vliegveld ook weer van ons zijn.”

 

 

Lid van het Uitvoerend Comité van de PLO Mahmoud Ismail draagt dezelfde boodschap uit op de officiële Palestijnse televisie:

 

Gerelateerd:

 

-- Reacties gesloten.