• Zondag, 20 Oktober 2019
  • 21 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Palestijnen weigeren te stoppen met het betalen van moordenaars met Europese ontwikkelingshulp

Vrijdag, December 27, 2013 / Last Modified: Maandag, December 30, 2013

De Palestijnse minister van Gevangenen Zaken Issa Karake in een uitzending van de officiële televisie van de Palestijnse Autoriteit, 4 november 2013.

De laatste tijd gaan er stemmen op in Europa dat misschien toch niet zuiver is dat Europese ‘ontwikkelingshulp’ gebruikt wordt om de salarissen van Palestijnse moordenaars te betalen – ter hoogte van die van generaals.
Ook in Nederland, waar alleen GroenLinks een voorstander bleek van het doorbetalen van de salarissen aan moordenaars van Joodse bejaarden en baby’s.

Die geluiden bereiken ook de Palestijnse Autoriteit. Die is hevig verontwaardigd dat Europa zich keert tegen deze ‘helden van de Palestijnse maatschappij’:

 

De Palestijnse minister van Gevangenen Zaken Issa Karake:

“De Europeanen willen dat hun geld dat naar ons komt schoon zou moeten blijven, niet zou mogen gaan naar de families van diegenen waarvan zij beweren dat het ‘terroristen’ zijn. Zij moeten dringend afzien van die bezetters-mentaliteit.

Dit zijn helden, fedajeen (zelfopofferende strijders). Strijders die vochten zodat wij in waardigheid zouden kunnen leven …

Deze helden, die door jullie [Palestijnse kijkers] worden bejubeld, moeten in waardigheid kunnen leven, zodat wij ons hoofd opgeheven kunnen houden. Wij waarderen onze mensen van de revolutie, wij zijn trots op hen.”

 

Overigens heeft de EU de begrotingssteun voor december ‘gewoon’ overgemaakt aan de Palestijnse Autoriteit. Zes procent daarvan gaat naar de terroristen-salarissen. Het persbericht daarover zegt schaamteloos:

“De bijdrage van heden aan de salarissen en pensioenen is een verder bewijs van onze onverminderde steun aan het Palestijnse volk, die ook in 2014 zal worden verder gezet.”

 

-- Reacties gesloten.