• Woensdag, 24 April 2019
  • 19 Nisan, 5779

Likoed Nederland

Forse boetes voor anti-Israël activisten – op grond van discriminatie

Donderdag, December 12, 2013 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord nieuws’, 12 december 2013.

Een Franse rechtbank heeft boetes van 1.000 euro per persoon opgelegd aan leden van een anti-Israël groep die aan winkelend publiek in een supermarkt hadden gevraagd om Israëlische producten te boycotten.

Het Hof van Beroep van Colmar – in de buurt van Straatsburg – veroordeelde iedereen van de 12 leden van de groep afgelopen woensdag tot deze boete. Hun deelname aan boycot activiteiten werd door de rechtbank gekwalificeerd als “provoceren tot discriminatie”.
Sommige verdachten kregen een dubbele boete, omdat zij aan twee acties hadden meegedaan. Bovendien kregen zij een voorwaardelijke celstraf opgelegd.

De daders werden veroordeeld op grond van anti-discriminatie wetgeving, aangenomen door het Franse parlement in 2003.

Een andere uitspraak afgelopen donderdag veroordeelde de komiek Dieudonne tot 30.000 euro boete voor het “aanzetten tot rassenhaat” voor films waarin hij de Holocaust bespot en uitgesproken antisemitische standpunten uitdraagt. Het was de zevende veroordeling voor Dieudonne voor antisemitisme.

Eerder bleek uit gerechtelijke uitspraken al dat overheidsinstanties in overtreding zijn met Israël-discriminatie.

 

-- Reacties gesloten.