• Woensdag, 24 April 2019
  • 19 Nisan, 5779

Likoed Nederland

Tora en Talmoed zijn verzinsels

Dinsdag, November 5, 2013 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’. Israel Today, 5 november 2013.

De Tora en de Talmoed zijn verzinsels, staat in de nieuwe schoolboeken die de islamistische terreurorganisatie Hamas heeft uitgebracht voor de scholen in de Gazastrook, meldt de New York Times.

De nieuwe boeken zijn onderdeel van de inspanningen van Hamas om hun militante ideologie te verspreiden onder de Palestijnse jeugd. Volgens de krant erkennen de Hamas-schoolboeken het moderne Israël niet. Zionisme wordt in de leerboeken van Hamas een racistische beweging genoemd, met als doel het verdrijven van de Arabieren uit het gebied tussen de Nijl en de Eufraat, in Irak, Syrië en Turkije.

Palestina omvat als moslimstaat het gehele gebied tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee, leren de kinderen in deze lesboeken.

“‘De Joodse en zionistische beweging hebben geen relatie met Israël, omdat de zonen van Israël een natie is die is vernietigd”, wordt in de schoolboeken geconstateerd, om eventuele historische aanspraken van de Joden op het Heilige Land Israël te weerleggen.

 

Geschiedvervalsing

De boeken van Hamas verdraaien ook de recente geschiedenis. Zo worden de Oslo vredesakkoorden verzwegen. Ook beweren de schoolboeken dat bij de militaire operatie van Israël tegen Hamas in november 2012 vanuit de Gazastrook raketten werden afgevuurd, waardoor 3 miljoen ‘zionisten’ acht dagen lang onder de grond  moesten schuilen. In feite heeft een veel kleiner aantal Israëli’s gedurende korte tijd slechts sporadisch de schuilplaatsen moeten opzoeken.

Bovendien vermelden de leerboeken dat Tel Aviv bij de aanval werd geraakt, wat ook een zeer vrije interpretatie van de feiten is: Er zijn raketten in de richting van Tel Aviv afgevuurd, maar niet één heeft de stad werkelijk getroffen.

Tot slot leren de Hamas ideologen, dat Israël aan het eind van het Gaza-offensief om een wapenstilstand heeft moeten bedelen.

 

hamas vocubolary

-- Reacties gesloten.