• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Filippijnse en Syrische baby’s geboren in Israëlische ziekenhuizen

Woensdag, November 20, 2013 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord nieuws’, 20 november 2013.

Een Israëlisch noodhospitaal was snel ter plaatse in de Filipijnen. Het is opgezet op het eiland Cebu, met 250.000 bewoners. De Israëli’s zijn met 125 medewerkers gekomen.

Het ziekenhuis biedt medische hulp zowel aan slachtoffers van de typhoon als aan ‘gewone’ patiënten. Daaronder zijn zelfs mensen met kanker in een vergevorderd stadium – dit werd voorheen niet behandeld op het eiland.

Ook zijn er in een week tijd al twaalf baby’s geboren in het ziekenhuis. Daaronder zijn nogal wat te vroeg geboren baby’s, iets wat vaker voorkomt bij natuurrampen. De eerste in het Israëlische ziekenhuis geboren baby kreeg van de dankbare ouders de naam ‘Israel’.

In de afgelopen week zijn er ook twee Syrische baby’s geboren in Israëlische ziekenhuizen, in Noord-Israël, waar de moeders aanklopten voor medische hulp. Van een van de twee moeders waren beide ouders en een broer omgekomen bij een bombardement op hun dorp.

Het hoofd van Missie van de Europese Unie in Israël Lars Faaborg-Andersen bracht een bezoek aan het Ziv ziekenhuis in Safed in Noord-Israël en was vol lof:

“Ik ben diep onder de indruk van de toewijding van de medische staf, die zich alle mogelijke inspanningen getroost om de patiënten – waaronder veel kinderen – de best mogelijke zorg te geven. Dat doen zij ondanks het feit dat zij uit een vijandelijk land komen.

Alle Israëli’s mogen trots zijn op deze inzet voor het welzijn van andere mensen.”

 

-- Reacties gesloten.