• Donderdag, 21 November 2019
  • 23 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse staatstelevisie: Niemand is zo nobel als wij, want wij doden de Joden

Maandag, September 9, 2013 / Last Modified: Woensdag, September 5, 2018

Uitzendingen van de staatstelevisie van de Palestijnse Autoriteit van president Abbas, 18 en 7 juli 2013.

Zoals bijgaande twee uitzendingen laten zien verspreid de Palestijnse staatstelevisie van ‘de gematigde’ Abbas de opvatting dat Joden de wereld willen onderwerpen en dat Joden gedood moeten worden; antisemitische ideeën die rechtstreeks gebaseerd zijn op het nazisme.

Misschien kan president Obama nog eens uitleggen wat het nut is van een nieuw ‘vredes’verdrag met Abbas, als die tegelijk bezig is nazi-ideologie uit te dragen?
Dat is op zich al vreselijk, en het staat ook nog eens lijnrecht op de belangrijkste Palestijnse verplichting uit de vorige vredesverdragen; het bevorderen van een vredelievend klimaat en vredeseducatie.

 

De vertaling van de twee uitzendingen:

“Moge Allah Israël vernederen, net zoals het ons vernederde. Moge Allah het vernietigen, net zoals al onze bezittingen nam en ons verstrooide over de hele wereld. Ik klaag Allah aan over Israël.
Wij Palestijnen [zijn] de meest nobele natie in de wereld, omdat wij als enigen de Joden doden – zij die tegen Mohammed vochten.”
[Officiële staatstelevisie van de Palestijnse Autoriteit, uitzending van 18 juli 2013]

 

Woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit Ehab Bessais: “Ajaj Nuwayhid vertaalde veel boeken, misschien wel het meest geslaagde is: ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion’, een boek dat wijd verspreid is in de Arabische wereld. Hij schreef die in het begin van de twintigste eeuw, om zo de zionistische identiteit en haar wereldwijde en internationale reikwijdte te traceren.”
Beeld van de voorkant van het boek: ”Ajaj Nuwayhid: ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion: teksten, symbolen en Talmoedische oorsprong.’”
Schrijver Samih Shabib: “Ajaj Nuwayhid liet ons vele geschriften na. Hij vertaalde ‘De nieuwe wereld van de islam’ en ‘De Protocollen van de Wijzen van Zion.’
Deze man verdient waarlijk ons respect en waardering.”
[Officiële staatstelevisie van de Palestijnse Autoriteit, uitzending van 7 juli 2013]

 

Toelichting: De Protocollen van de Wijzen van Zion is een antisemitische vervalsing die beschrijft hoe de Joden de wereld willen overheersen. Het boek werd gepubliceerd in Rusland in 1903. In 1921 werd het ontmaskerd als een vervalsing van de Russische geheime dienst.
Zie uitgebreider: Dodelijke protocollen.

-- Reacties gesloten.