• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse Autoriteit: “Gesprekken dienen alleen om de Israëli’s te verneuken”

Donderdag, September 12, 2013 / Last Modified: Maandag, Maart 10, 2014

Opinie artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 12 september 2013.

Diverse voetbalbladen brachten vorige week het nieuws dat de wereldvoetbalbond FIFA opgetogen is over gesprekken met Israëlische- en Palestijnse voetbaldelegaties, die deze organisatie geïnitieerd heeft.

Zo rapporteerde Elfvoetbal.nl:

“Sport verbroedert. De FIFA hoopt deze bekende uitdrukking een nieuwe betekenis te geven. De wereldvoetbalbond heeft een Task Force in het leven geroepen om de verhoudingen tussen Israël en de Palestijnen te verbeteren. Op voetbalgebied dan.

De FIFA Task Force Israël-Palestina moet gaan zorgen voor betere betrekkingen tussen de voetbalbonden van Israël en Palestina. Dinsdag vond in Zürich de eerste vergadering plaats onder leiding van FIFA-voorzitter Blatter.

‘Dat zowel Israël als de Palestijnen aan zo’n Task Force willen deelnemen, laat al een blijk van goede wil zien’, aldus Blatter op de website van de FIFA. ‘Het is mijn hoop en die van de FIFA dat een dergelijk verdrag een brug bouwt tussen deze twee volken.’”

De vraag rijst onmiddellijk of voorzitter Blatter niets weet van de extremistische opvattingen van de voorzitter van de Palestijnse voetbalbond, Jibril Rajoub. Die heeft in het verleden verklaard dat hij “geen Joden, duivels of zionistische klootzakken wilde ontmoeten” en dat hij “het liefst vandaag nog een atoombom op Israël zou willen gooien.”

Recent heeft diezelfde Rajoub op de Palestijnse staatstelevisie verklaard dat zijn enige doel met de FIFA gesprekken is om Israël “te verneuken” door het uit de FIFA verstoten te krijgen. 

Hieronder de vertaling van de uitzending van de officiële televisie van de Palestijnse Autoriteit op 1 juli 2013, met daarin topman Jibril Rajoub van de Palestijnse Autoriteit, onder meer voorzitter van de Palestijnse voetbalbond:

“Deze staat [Israël] is een staat van dwingelanden. Zelfs fascisten kunnen nog een lesje leren van die staat. Met een regering – er is nooit een agressievere geweest in de menselijke geschiedenis.

Iedereen die toetreedt tot gezamenlijke [sport] activiteiten met de Israëli’s – zal ik schrappen van de lidmaatschapslijsten van de [Palestijnse Voetbal] Bond, of het nu een speler, een coach, een scheidsrechter of – Allah verhoede – een team betreft.

Hebben wij juist gehandeld om de [FIFA] Algemene Vergadering te overtuigen?

Ja. Ja, wij zullen zorgen dat hun lidmaatschap [Israël van de FIFA] geschorst wordt, op deze manier zullen wij ze verneuken.

Ik zal niet toestaan of instemmen met een gezamenlijke wedstrijd tussen Arabieren en Israël.

Als er een foto wordt gepubliceerd van Messi naast het hek, die nieuwe Berlijnse muur, en van die nieuwe nazi’s [Israëli’s], dan zal worden gezien hoe zij omgaan met de Palestijnen en de Palestijnse voetballers – nou, dat is al het hoogst mogelijke resultaat.”

Maar de FIFA heeft blijkbaar nog steeds niets in de gaten.

Het is weer een goed voorbeeld van hoe naïef de wereld nog steeds is, als het gaat om de ware bedoelingen van de Palestijnse leiders.

 

-- Reacties gesloten.