• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Martelarenbrigades van Fatah roepen op tot terreur tegen Israël

Woensdag, September 11, 2013 / Last Modified: Maandag, Januari 8, 2018

Door Tommy Müller, Israel Today, 11 september 2013.

De Palestijnen zitten met de Israëli’s aan de onderhandelingstafel en praten over vrede. Tegelijkertijd roepen de Al-Aqsa Martelarenbrigades op tot terreuraanslagen tegen Israël.

Deze terroristische groep staat dicht bij de Fatah partij van de Palestijnse president Abbas.

In een folder, die dinsdag werd verspreid in Gaza, wordt gevraagd om aanvallen op de zionistische vijand, die op vrijdag moeten beginnen. Op vrijdagavond begint Jom Kippoer, de hoogste Joodse feestdag, die de Joden voornamelijk in de synagogen doorbrengen.

De islamistische fanatici motiveren hun oproep tot terreur met de vermeende ‘judaïsering en verdeling’ van de al-Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem. Ze willen een ‘volksopstand’ en hebben opgeroepen tot confrontaties met Israëlische soldaten bij checkpoints tussen Israël en de Palestijnse gebieden.

Fatah-woordvoerder Achmed Assaf onderstreepte dat alleen de Palestijnen recht hebben op de Tempelberg.
Daar stond eens de heiligste plaats van het Jodendom, vandaag wordt het gebied gedomineerd door de islamitische Rotskoepel en de Al-Aqsa Moskee.
Joden mogen het terrein op bepaalde tijden betreden, maar er niet bidden.
Assaf waarschuwde Israël, dat Joodse aanwezigheid op de Tempelberg de vredesbesprekingen zou saboteren. Verdere Joodse bezoeken aan dit terrein zou de hele regio in extremisme en geweld storten.

De Israëlische veiligheidsdiensten verwachten een verhoogde terreurdreiging.
De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al vreest zelfs raketaanvallen van terroristen vanuit de Sinaï, en heeft voor die dag alle vluchten van Tel Aviv naar Eilat aan de Rode Zee geschrapt.

In de toekomst zullen de aanvliegroutes worden veranderd, zodat de Israëlische vliegtuigen bij de landing niet meer tot aan de Egyptische grens behoeven te vliegen. Daar zijn ze binnen het bereik van raketten van de islamistische terroristen.

-- Reacties gesloten.