• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Joden beschoten tijdens bedevaart

Maandag, September 16, 2013 / Last Modified: Maandag, Januari 8, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 16 september 2013.

Afgelopen woensdagavond bezochten 3.000 Joden een belangrijke Joodse heilige plaats, het graf van aartsvader Jozef, om traditionele gebeden aan de vooravond van Jom Kippoer te zeggen.

Ze troffen daar een triest gezicht aan: de heilige plaats was geschonden in de afgelopen maand, toen Joden niet toegelaten werden door de Palestijnse Autoriteit.

Tijdens het bidden bij het ​​graf werden de bedevaartgangers bovendien aangevallen door een Arabische menigte die met stenen en brandbommen gooide. Een aanvaller opende het vuur met een automatisch wapen. Begeleidende Israëlische soldaten sloegen de aanval af, en alleen de Palestijnse schutter raakte ernstig gewond.

Onder de Oslo-akkoorden valt het graf in het gebied onder bestuur van de Palestijnse Autoriteit. De Palestijnse Autoriteit zou de veiligheid van bedevaartgangers garanderen.

Echter, dat hebben de Palestijnen totaal niet waar gemaakt, aanvallen van Arabieren tegen Joden komen geregeld voor.

In oktober 2000 viel ook een Arabische menigte de plaats aan, waarbij het graf werd geplunderd en Joodse heilige voorwerpen werden vernietigd. Een groep Israëlische grenspolitie die het probeerde te verdedigen kwam onder vuur waardoor een politieman en zes aanvallers werden gedood.

De rabbijn van de Joodse leerschool die er was gevestigd, werd vermoord. Hij werd gelyncht toen hij probeerde heilige joodse voorwerpen te beschermen. De leerschool is opgeheven omdat de leerlingen te moeilijk te beschermen waren.

En in 2011 beschoten Palestijnse politieagenten een auto met Joodse bedevaartgangers, waardoor een van hen werd gedood.

Maar de Nederlandse media vinden dat u al deze Palestijnse schendingen van de Oslo-akkoorden, van dit Palestijnse geweld en van deze Palestijnse minachting voor het Joodse geloof niet hoeft te weten.

Als omgekeerd ditzelfde bij een moskee was gebeurd, had u dat nieuws waarschijnlijk op de voorpagina aangetroffen.

-- Reacties gesloten.