• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Anja Meulenbelt: het belangrijkste nieuws is een in beslag genomen Palestijnse WC

Zondag, September 8, 2013 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 8 september 2013.

Het laatste bericht op het weblog van Anja Meulenbelt over ‘het lijden van het Palestijnse volk’, betrof een in beslag genomen Palestijns draagbaar toilet (omdat dit zonder vergunning was geplaatst).

U begrijpt het al: dat was door Israël gedaan.

Zoals wij al eerder memoreerden is het stilzwijgen van de zogenaamde ‘pro-Palestijnen’ momenteel opvallend. Je hoort ze niet over zaken als dat de grens van Libanon gesloten is voor Palestijnse vluchtelingen uit Syrië of over de vergassing van Palestijnen in het Yarmoek kamp en de meer dan tweeduizend Palestijnse doden in Syrië. Blijkbaar is het niet interessant, als Israël er niet de schuld van gegeven kan worden.
Is dat anders te verklaren dan dat al die ‘mensenrechtenactivisten’ niet zozeer gemotiveerd worden door pro-Palestijnse gevoelens, als door anti-Israëlische sentimenten?

Ook over wat Egypte momenteel met de Palestijnen doet hoor je alleen ‘stilte’. Hieronder de laatste informatie daarover, afkomstig van Brabosh:

Het Egyptische leger heeft 13 huizen platgewalst langs de grens met de Gazastrook en tunnels dichtgegooid die eronder doorlopen als een voorspel voor de mogelijke creatie van een bufferzone om de wapensmokkel en illegale doortocht van militanten te verminderen, feit dat de woede heeft opgewekt van de bewoners die klaagden dat ze werden verdreven zonder compensatie, berichtten veiligheidsdiensten en bewoners.

De militairen hebben het plan opgevat voor een bouw-vrije zone zonder bomen of begroeiing te creëren met een breedte van 500 meter en 10 kilometer lengte, te beginnen bij de grensovergang van Rafah en die zou eindigen aan de kust van de Middellandse Zee, zo vertelden officiële regeringsvertegenwoordigers van de Noordelijke Sinaï. De woningen die tijdens de voorbije 10 dagen werden neergehaald worden beschouwd als een test voor het idee van de bufferzone.

Ehab Ghussein, een woordvoerder van de Hamas-regering in Gaza, zei dat hij vreesde dat de creatie van een bufferzone een stap zou zijn in de richting van het opleggen van “een nieuwe blokkade op Gaza en het lijden van zijn volk zou verhogen.”

Egypte is bezorgd over de bewegingen van militanten heen en weer tussen Gaza en Sinaï via de illegale tunnels en worstelt om de controle te herwinnen over de jihadistische sympathisanten in de woestijn van het schiereiland in wat nu wordt genoemd de “oorlog tegen het terrorisme.”

Ook opende de Egyptische marine het vuur op Gazaanse ‘vissers’ boten die te ver in de richting van de Egyptische wateren voeren. In het vuurgevecht verwondden de Egyptische soldaten twee Gazaanse Arabieren. Ze werden meegenomen naar een ziekenhuis in Rafah. Egyptische soldaten arresteerden zes andere individuen.

Telkens wanneer Gazaanse terroristen proberen de blokkade te doorbreken en het Israëlische leger vanaf zijn schepen het vuur opent de Gazaanse schepen zodat ze binnen de perimeter blijven, ontlokt dit luide klachten bij de Palestijnse Autoriteit over hoe Israël schiet op ‘onschuldige vissers’, klachten die andere Arabische landen zoals Egypte luidkeels overnemen. Hamas gaf geen commentaar op de ‘Egyptische agressie’ tegen de Gaza ‘vissers’, zoals ze meestal wèl doen wanneer Israël vuurt op Gazaanse Arabieren op deze schepen. Ook de Palestijnse Autoriteit bewaarde het stilzwijgen.

Voor zover bekend zijn er ook nog geen plannen bij de Freedom Gaza bewegingen om een nieuw flottielje in te leggen om te protesteren tegen de zeeblokkade van Egypte.
Die wachten op een betere gelegenheid, wanneer ze Israël weer door de mangel kunnen halen.

-- Reacties gesloten.