• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Palestijnse minister bedreigt Volkswagen – vanwege nepreclame

Dinsdag, Augustus 6, 2013 / Last Modified: Woensdag, Augustus 7, 2013

Artikel van Likoed Nederland in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 6 augustus 2013.

Palestijnse kranten berichten dat de minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit Riyad al-Malki Volkswagen wil aanklagen.

“We hebben onze ambassade in Duitsland gevraagd om de kwestie aan te kaarten bij het bedrijf. Wij vragen om het intrekken van de commercial en om het aanbieden van excuses voor dit wangedrag.

Ik heb de commercial nog niet gezien, maar als die ophitsend materiaal bevat, zullen we alle mogelijke juridische stappen ondernemen tegen het bedrijf.”

Dat is heel opmerkelijk, want:
1. In de bewuste commercial wordt nergens gesproken over Palestijnen. Het gaat wel over een zelfmoordterrorist. Bedoelt de Palestijnse minister echt dat de Palestijnse regering het imago van zelfmoordterroristen dient te verdedigen?
2. De Palestijnse minister verklaart zelf dat hij actie onderneemt op een gerucht, zonder na te gaan of het wel waar is. Had hij dat gedaan, had hij geweten dat de commercial niet van Volkswagen is, maar van een nog onbekende maker. Die wilde blijkbaar een humoristische video maken en gebruikte daarbij een auto van Volkswagen, maar dat heeft er dus niets mee te maken.

Sterker nog, Volkswagen is zelf op zoek naar de maker, om die zelf aan te klagen voor het onrechtmatige gebruik van de naam en het logo van Volkswagen!

Dit laat weer eens zien hoe de Palestijnse fantasie op hol kan slaan, zonder dat feiten er toe doen. Ze zijn er blijkbaar aan gewend geraakt dat de wereld alle leugens klakkeloos napraat.

-- Reacties gesloten.