• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Hezbollah verdedigt haar wiet plantages

Donderdag, Augustus 8, 2013 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

Door Yori Yanover. Vertaling Likoed Nederland, 8 augustus 2013.

Hezbollah is eigenaar van duizenden hectaren aan wiet plantages, zowel in de Libanese Bekaa-vallei in Libanon als in de Alawitische gebieden in Syrië.

Volgens de Arabische nieuwssite Almokhtsar.com, is dat de belangrijkste reden voor hun huidige, buitensporige steun aan het Assad regime. Dat heeft hen tot nu toe al zeker 100 doden gekost. Het belangrijkste doel van Hezbollah leider Hassan Nasrallah is om te voorkomen dat deze bezittingen – ter waarde van miljarden dollars – in de handen van de rebellen vallen.

Dit verklaart waarom de Hezbollah opereert met een eigen strijd macht in Syrië, onafhankelijk van het oorlogvoerende Syrische leger dat trouw is aan president Bashar al-Assad. Ze zijn niet van plan om buitenstaanders in de buurt van hun plantages te laten komen.

Hun drugslaboratoria liggen verspreid over Libanon en Syrië, en noch het Syrische noch het Libanese leger mag daar een voet in de buurt zetten, volgens Almokhtsar.com. Ze worden uitsluitend door Hezbollah strijders bewaakt.

Ongeveer 1600 medewerkers werken voor het drugsnetwerk, in 125 internationale bedrijven. Interessant is dat sommige lokale vertegenwoordigers van het Hezbollah-netwerk verdacht worden van banden met Al Qaida, dat momenteel in Syrië in oorlog is met Hezbollah.

De opbrengst van het Hezbollah drugs-netwerk wordt geschat op zes miljard dollar per jaar.

Ter vergelijking, volgens de website bedraagt de jaarlijkse bijdrage van Iran aan Hezbollah naar schatting maar 2 miljard dollar.

 

-- Reacties gesloten.