• Dinsdag, 23 Juli 2019
  • 20 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

Syrië: het zijn de Joden die onze burgeroorlog veroorzaken

Zondag, Juli 14, 2013 / Last Modified: Zondag, December 31, 2017

Gedeelte van een vrijdagse preek in de historische Umayyaden moskee in Damascus, uitgezonden op de Syrische staatstelevisie op 28 juni 2013.

Zoals bekend wemelt het in de islamitische wereld van de complottheorieën. Deze komen voort uit de “cognitieve dissonantie” die moslims wereldwijd voelen.
Aan de ene kant wordt ze vanaf hun geboorte geleerd dat de islam de beste godsdienst is; een bron van trots is en van prestaties op elk gebied. Maar aan de andere kant is de frustrerende realiteit dat – ondanks hun oliereserves – veel moslims geen enkel succes hebben. Een grote groep moslims heeft zelfs al problemen met het dagelijks kunnen voeden van hun kinderen, terwijl ‘de ongelovigen’ in het Westen enorm succes hebben, op elk terrein.

De ‘oplossing’ voor deze mentale knoop? Complottheorieën, waarbij de situatie van de moslims verklaard wordt door complotten tegen moslims, door Joden en/of het Westen.

Deze preek is een goed voorbeeld: in Syrië is er een godsdienstoorlog aan de gang tussen soennieten en sjiieten, dus wie denkt u dat logischerwijs de schuld krijgen?

 

Syrische prediker:

“Laten we een kijkje nemen in de geschiedenis van de mensheid. Daarin is die de ware aard van de Joden vastgelegd, deze moordenaars van de profeten en de schenders van verdragen. Het laat zien hoe zij hebben geprobeerd, sinds de pre-islamitische tijden, de Arabische en islamitische natie te fragmenteren, te verdelen en te verscheuren.

In een poging om invloed te krijgen in de wereld en om hun wensen te realiseren, hebben de Joden twee fundamentele doelen gesteld. Luister, oh moslims, en pas op voor wat er gebeurt in Syrië – in dat land met standvastige mensen en leiderschap.

Zij hebben twee fundamentele doelen. De eerste is om de volkeren van de wereld te verdelen, om de een tegen de ander op te zetten, en oorlog en burgeroorlog tussen hen te veroorzaken. Het tweede doel is om de landen van de wereld uit elkaar te laten scheuren, hun denkbeelden en morele normen en waarden te vernietigen, en ze zo te doen afdwalen van het pad van Allah.

Dat is wat zij deden door de eeuwen heen over de hele wereld. Oh natie van de islam, dit land wordt al vele jaren door de Joden verscheurd.

Wat gebeurt er vandaag in deze standvastige burcht [Syrië], en in het Midden-Oosten in het algemeen, is geen nieuws. Het was met voorbedachten rade.

Wij zijn een natie die in slaap is gesust, een volk dat de boeken van de geschiedenis niet bestudeert en dat niet heeft onderzocht wat de complotten zijn die jullie vijanden hebben bedacht.
Zij ontstaken de vonk van burgeroorlog in Palestina en in Afghanistan, en vervolgens in Irak, toen in Egypte, en daarna in Syrië.”

 

-- Reacties gesloten.