• Zondag, 20 Oktober 2019
  • 21 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse televisie: terroristen zijn onze helden

Donderdag, Juli 18, 2013 / Last Modified: Maandag, Januari 1, 2018

Palestijnse staatstelevisie, 27 juni 2013.

De Palestijnse staatstelevisie – van  de ‘gematigde’ president Abbas – heeft gemerkt dat hun uitzendingen in het Engels vertaald worden en zo de wereld overgaan. Dat geldt ook voor het programma waarin de Palestijnse moordenaars die in Israëlische gevangenissen zitten als helden vereerd worden.

De Palestijnse presentatrice windt zich erover op dat de moordenaars van Joodse baby’s en bejaarden ‘terroristen’ worden genoemd. Voor de Palestijnen zijn en blijven het ‘helden’.

 

Presentatrice:

“Ik wil de Israëli’s zeggen dat onze gevangenen helden zijn en geen terroristen. Wat ik me zag, herinnerde mij aan een Israëlische website genaamd “PMW” of “Palestinian Media Watch”, een site die de Palestijnse media monitort. Natuurlijk. elk bezoek dat een gevangene filmen, maakt hen boos.
Ik was een week geleden verbaasd dat er over broeder Ibrahim Hamed (54 keer levenslange gevangenisstraf), broeder Abbas Al-Sayid (35 keer levenslange gevangenisstraf) en broeder Abdallah Barghouti (67 keer levenslange gevangenisstraf) zij bezwaar maakten, boos werden, deze helden belasterden en beweerden dat het terroristen zijn.
Als ze zien Abdallah Barghouti als een terrorist, Abbas Al-Sayid als een terrorist, Ibrahim Hamed en Nasser Awais (14 keer levenslange gevangenisstraf), als zij al deze gevangenen als terroristen zien, wij beschouwen hen als helden …

Ik groet jullie, al jullie heldhaftige gevangenen strijders, en natuurlijk wens ik altijd jullie vrijheid.”

 

Toelichting op de in de uitzending genoemde terroristen

Abbas Al-Sayid – zit 35 keer levenslange gevangenisstraf uit voor de planning van twee zelfmoordaanslagen, een in 2002 bij een Pesach-maal waarbij 30 Israëli’s werden gedood en nog in 2001 waarbij 5 doden vielen en 100 gewonden.

Abdallah Barghouti – kreeg 67 keer levenslange gevangenisstraf voor het verzorgen explosieven voor terroristische aanslagen waarbij 66 Israëli’s vermoord werden – in het Sbarro restaurant (15 doden, 9 augustus 2001), Moment Cafe (11 doden, 9 maart 2002), en de drievoudige aanslag op de Ben Yehuda voetgangers-winkelcentrum (11 doden, 1 december 2001).

Ibrahim Hamed – Hamas militair leider met 54 keer levenslange gevangenisstraf, voor het organiseren van zelfmoordaanslagen die in totaal aan 46 Israëli’s het leven kostte. Deze aanvallen waren: de bomaanslag op de kantine van de Hebreeuwse Universiteit (9 doden, 31 juli 2002), Moment Cafe (12 gedood, 9 maart 2002), Hillel Cafe (7 gedood, 9 september 2003), en op het Zion-plein in het centrum van Jeruzalem (11 gedood, 1 december 2001), en nog andere aanslagen.

Nasser Awais – zit 14 keer levenslange gevangenisstraf uit voor het organiseren van terroristische aanslagen waarbij 13 burgers werden vermoord: 6 doden bij een Bat-mitswa viering (16 januari 2002), 2 doden bij een aanslag in Jeruzalem (22 januari 2001), en het werpen van een handgranaat die een baby doodde (9 maart 2002), en nog andere aanvallen waarbij doden vielen.

-- Reacties gesloten.