• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Het Israëlische nationale voetbalteam steunt op zes Arabische spelers

Woensdag, Juni 5, 2013 / Last Modified: Maandag, Maart 10, 2014

Door Moshe Boker. Vertaald uit het Engels, 5 juni 2013.

De nationale ploeg van Israël onder 21 jaar voor Euro 2013, dat vandaag begint, omvat zes Arabische spelers: Marwan Kabha van Maccabi Petah Tikva, Ben Vehava van Kiryat Shmona, Taleb Tawatiha van Maccabi Haifa, Moanes Dabour van Maccabi Tel Aviv, Mohammed Kalibat van Bnei Sakhnin en Ahad Azam, een bedoeïen die speelt voor Hapoel Haifa.

Premier Benjamin Netanjahoe ontving het team enkele dagen geleden en zei: “Ik ben blij dat iedereen vertegenwoordigd is in de nationale ploeg: Joden, Arabieren, Russen en Ethiopiërs”

Toch wil het team en de Israëlische voetbalbond geen speciale aandacht voor het relatief hoge aantal Arabische spelers in de ploeg. “Daar gaat het ons niet om. Het maakt ons niet uit of een speler Joods of Arabisch is. Onze taak is om er voor te zorgen dat de beste spelers in de ploeg zitten. Er zijn nu zes spelers uit de Arabische bevolking in de huidige ploeg, maar dat kunnen er net zo goed een, of twee of acht zijn. Spelers worden opgeroepen voor de ploeg uitsluitend op basis van hun vaardigheden. Wij houden ons niet bezig met politiek.”

Trainer Rozen noemt het gewoon een prima team: “Al deze spelers zijn zeer getalenteerd en kunnen doorgroeien naar de Nationale ploeg, want zij zijn de besten van hun generatie.”

 

Gerelateerd:

(helaas gebruiken de Palestijnen sport niet als verbroedering)

 

-- Reacties gesloten.