• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse leiding: liefst direct een atoombom op Israël

Vrijdag, Mei 10, 2013 / Last Modified: Zondag, December 31, 2017

Gedeelte van een interview met Jibril Rajoub, voormalig Nationale Veiligheidsadviseur van de Palestijnse Autoriteit, hoofd van de Palestijnse voetbalfederatie, voorzitter van het Palestijns Olympisch Comité en lid van het Centrale Comité van Fatah (de ‘partij’ van president Abbas).

Uitgezonden door Al-Mayadeen televisie (Libanon) op 30 april 2013.

 

Interviewer: “De Amerikaan [John Kerry] sprak met de Palestijnse Autoriteit. Er wordt gepraat over de hernieuwing van de onderhandelingen, over weer om de aan tafel gaan met de Israëli’s … Gaan jullie terug naar het onderhandelingen spel?”

Jibril Rajoub:

“Wij gaan niet terug naar de onderhandelingen, tenzij dat gebeurt op basis van de internationale resoluties, met een tijdschema en met de bevriezing van alle eenzijdige Israëlische stappen: Jeruzalem, het hek, de nederzettingen en de gevangenen.”

Interviewer: “U heeft de weigering van Israël gehoord.”

Jibril Rajoub:

“Dat maakt niet uit.

Luister.

Wij hebben nog geen atoombom, maar ik zweer dat als wij wel een atoombom zouden hebben, zouden wij hem meteen vanmorgen gebruikt hebben.”

 

En dit is dus de Palestijnse leiding waarvan de internationale gemeenschap en media zeggen dat die ‘gematigd’ is en maar niet kan begrijpen waarom Israël die wantrouwig tegemoet treed.

Overigens zouden veel Palestijnen natuurlijk ook sterven door die atoombom. De profetische woorden van Golda Meir gelden duidelijk nog: “Het wordt pas vrede als de Arabieren meer van hun eigen kinderen gaan houden als dat zij de onze haten.”

 

NB In een persbericht heeft Likoed Nederland de verwachting uitgesproken dat de Nederlandse regering aan president Abbas zal vragen om zich namens de Palestijnse Autoriteit en zijn partij Fatah te vragen om nadrukkelijk en openbaar afstand te nemen van deze wens tot een tweede Holocaust op de Joden.
Hieronder een uitgebreidere versie van het interview:

-- Reacties gesloten.