• Donderdag, 21 November 2019
  • 23 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Britse moslimleider: Als goede moslims verwerpen wij mensenrechten en democratie

Zondag, Mei 26, 2013 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Video: Memri. Vertaling naar het Nederlands en bewerking: Brabosh. 26 mei 2013.

Eerlijk gezegd begrijp ik niet zo goed al die commotie rond die slachting van de Britse soldaat Lee Rigby. Dergelijke gruwelijke taferelen spelen zich haast dagelijks af in Israël, de Palestijnse gebieden, de Arabische wereld en in Syrië in het bijzonder. NB Likoed: Met dezelfde oorzaak. Het enige verschil is dat het nu wel ‘terreur’ wordt genoemd, terwijl Israëlische burgers volgens de media slachtoffer zijn van ‘activisme’.

Waar de moordenaar van Woolwich, Michael Adebojalo zijn mosterd haalde weten we intussen ook al: bij de islamistische volksmenner Anjem Choudary. De notoire oprichter van Islam4UK, en instignator van afdelingen in andere landen zoals Sharia4Belgium en Sharia4Holland, waarvan we weten dat ze in onze Lage Landen jonge moslims ronselen om te gaan vechten in Syrië aan de zijde van Al Qaida gelieerde organisaties van het rebellenleger.

In de video hierboven zegt de Britse islamist Anjem Choudary andermaal waar het hem om draait. Het bewuste interview met Choudary werd uitgezonden op Press TV op het internet en dateert van 11 april 2013. Het werd vervolgens door Memri van Engelstalige ondertiteling voorzien:

Anjem Choudary:

Laat mij absoluut duidelijk zijn: Als moslims verwerpen wij de democratie, wij verwerpen het secularisme, en de vrijheid [van meningsuiting] en de mensenrechten. Wij verwerpen al die dingen die u verdedigt als zijnde uw idealen.

Een andere TV gast: U verwerpt de mensenrechten? Ik geloof u.

Anjem Choudary:

Er bestaat in de Islam niets dat een republiek wordt genoemd. Wanneer wij spreken over de sharia (Islamitische wet), dan spreken wij enkel en alleen over de sharia. Wij spreken van het verwerpen van de Verenigde Naties, van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) en van de Wereldbank.

 

-- Reacties gesloten.