• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Vijanden van de islam mogen worden gedood en opgegeten

Zondag, Maart 10, 2013 / Last Modified: Zondag, December 31, 2017

Tekst van Xandernieuws, 10 maart 2013.

De hoogste islamitische autoriteit in Egypte, de Al-Azhar Universiteit, moedigt in een officieel leerboek voor middelbare scholen moslims aan om ‘afvalligen’ van het geloof op te eten zolang het mensenvlees maar niet gekookt wordt (zie film hierboven). Op het Al-Tahrir TV-kanaal citeerde adviseur Ahmad Abdo Maher letterlijk uit het studieboek (‘Al-Iqna’ Fe Hal Alfath Abi Shuja’) van de Al-Azhar Universiteit waarin staat dat er voor het eten van ongekookt mensenvlees geen toestemming nodig is en er dan ook geen straf op staat. Al-Azhar maakt deel uit van de Moslim Broederschap regering en heeft in de nieuwe grondwet (artikel 4) de macht gekregen om gezaghebbende edicten ten aanzien van de islam en de Sharia uit te vaardigen.

Safwat Hegazy, een bekende Egyptische geestelijke die de campagne van de huidige president Mohamed Mursi in 2012 lanceerde, bevestigde in het populaire TV-programma Al-Nas dat het verleden leert dat rituele mensenoffers onderdeel vormen van de islam en bij Allah zelfs de voorkeur lijken te hebben boven dierenoffers (zie film in het midden hieronder).

Sheikh Hegazy, waar president Mursi mede zijn verkiezing aan te danken heeft, gaf in het populaire TV-programma Al-Nas toestemming om de in Groot Brittannië levende Shia geestelijke Yasar Habib te offeren. Daarbij haalde hij Khalid Abdullah al-Kasri aan, de gouverneur van Irak die Jaad bin Durham ritueel offerde en vervolgens kruisigde:

“O volk, offer, Allah heeft uw offers geaccepteerd. Ik offer nu Jaad bin Durham.”

Al-Kasri slachtte hem vervolgens op de Offerdag 119 A.H. in de moskee af. Deze gebeurtenis vormde een precedent dat tijdens het islamitische offerfeest een mensenoffer in plaats van een dierenoffer de voorkeur lijkt te hebben.

Dat dit beslist geen op zichzelf staand geval is onderstreept het The Cole Children Forum voor moslimkinderen, dat het verhaal heeft opgenomen, en het feit dat in de hele geschiedenis van de islam diverse invloedrijke moslimtheologen – waaronder Al-Shafi’, Ibin Tayymiya, Bukhari, Dhahabi, Ibin Al-Qiyam Darami en Ibin Katheer – het verhaal ondersteunen. Ook Abdulaziz Bin Abdullah Al-Rajihi, de leraar van de Grote Mufti van Saudi Arabië (Muhammad Ibrahim Al Sheikh), sprak zich in tenminste één publieke toespraak positief uit over het brengen van mensenoffers.

 

Moslims mogen afvalligen, overspeligen en vijanden opeten

Officieel verbiedt de islam kannibalisme, maar er zijn uitzonderingen: afvalligen van het geloof, overspeligen en vijandige soldaten mogen wél worden opgegeten. Abu’ Abdullah Muhammad ibn Idris al-Shafi’i, de oprichter van de invloedrijke Shafie school voor de Soennitische islam, schrijft:

“Men mag het vlees van een mensenlichaam eten. Het is niet toegestaan een moslim te doden of een vrije niet-moslim onder moslimheerschappij (omdat hij nuttig is voor de samenleving), noch een gevangene omdat hij toebehoort aan andere moslims. Maar u mag een vijandelijke strijder of een overspelige doden en zijn lichaam eten.”

 

Joden wurgen en verslinden

Veel moslimgeestelijken in Egypte onderwijzen dit soort edicten. De prominente Sheikh Muhammad Hussein Yaqub moedigde in een recente toespraak indirect het kannibaliseren van Joden aan:

“Onze haat, vijandschap en woede tegen de Joden groeit. Onze haat tegen de Joden groeit als we zien hoe ze onze broeders vernietigen. De woede kookt in ons. Konden we de criminele Joden maar wurgen… Konden we ze maar wurgen met onze blote handen en hun hoofden er met onze tanden afbijten, niet met onze wapens.”

Ook de eerder genoemde Sheikh Safwat Hegazy houdt er vergelijkbare neigingen op na: “Als onze heersers ons laten begaan zou wij jullie (Joden) in de straten oppakken en jullie met onze tanden verslinden.”

In het Palestijnse Ramallah droomt men eveneens van het verslinden van Joden. Enkele jaren geleden hield een Palestijnse moslimgeestelijke zijn toehoorders voor:

“Bij Allah, we zullen hen (de Joden) geen genade tonen. Als Allah ons de overwinning over hen geeft zullen we geen enkele genade tonen. Wat de Zionistische entiteit doet is niet vreemd… Zij zagen hoe onze kinderen voetbal speelden met de hoofden en lichaamsdelen van hun soldaten…”

In het filmpje (nu verwijderd van YouTube) schreeuwt een Palestijnse jongen dan: “Ik zal het vlees van mijn veroveraar eten!” waarna te zien is hoe Palestijnen (mensen?) vlees omhoog houden en op het punt lijken te staan dit te consumeren.

 

 

En ook in Hamas kindertelevisieprogramma’s worden de Joden opgegeten:

 

Update 12 maart 2013: De PVV heeft hierover kamervragen gesteld.

Update 12 mei 2013: een leider van de Syrische opstandelingen demonstreert het bovenstaande door demonstratief het hart van een gedode Syrische soldaat op te eten – uiteraard rauw, zoals voorgeschreven door de islam:

Eén reactie op “Vijanden van de islam mogen worden gedood en opgegeten

  1. […] Lees verder… […]

-- Reacties gesloten.