• Zaterdag, 21 September 2019
  • 21 Elul, 5779

Likoed Nederland

Turkije zond drie vrachtwagens voedsel naar Gaza via… Israël!

Vrijdag, Maart 29, 2013 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’. Vertaling/tekst van Brabosh, 29 maart 2013.

Een opmerkelijk bericht uit Israël waar nergens in de Westerse pers aandacht werd aan geschonken:

 

“Op woensdag 6 maart 2013 vond de overdracht plaats van een Turkse voedselgift – waaronder drie vrachtwagens – via de grensovergang Kerem Shalom in Israël bestemd voor de Gaza Strook.  …

Meer dan 400 vrachtwagens reden vanuit Israël naar Gaza, waarvan drie vrachtwagens werden begeleid door het hoofd van de Turkse afdeling van de Rode Halve Maan. Dit is de eerste keer sinds [het incident met] het Turkse flotilla voor de kust van Gaza [op 31 mei 2010], dat de Turkse regering hulpgoederen zendt voor de burgers in de Gazastrook onder Israëlische erkenning en coördinatie, via de haven van Ashdod en Kerem Shalom.”

 

Niemand die vergeten is hoe op 31 mei 2010 een zogenaamd Turks hulpkonvooi de legale zeeblokkade van Israël naar Gaza met geweld trachtten te doorbreken. Het hulpkonvooi (zonder hulpgoederen in de laadruimte, die waren ze blijkbaar ‘vergeten’ in de Turkse haven) werd aangevoerd door de ms Mavi Marmara, een luxe schip dat voor de gelegenheid werd ingehuurd door de Turkse IHH, een islamistische NGO met banden met Al Qaeda. Hierbij lieten toen 9 Turkse anti-Israëlactivisten het leven toen zij weigerden zich te laten opbrengen en zich met geweld verzetten tegen de Israëlische marine.

Zo te merken is de overdracht van hulpgoederen naar Gaza wél mogelijk maar wel via de legale weg. Dat bewijst de doortocht van 3 Turkse vrachtwagens voedsel.

Maar daar haal je het nieuws niet mee natuurlijk… :(

 

-- Reacties gesloten.