• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Amerikaanse sympathie voor Israël op record hoogte

Zondag, Maart 17, 2013 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

17 maart 2013.

Opmerking Likoed Nederland: hieruit blijkt maar weer eens dat het verhaal dat de Verenigde Staten achter Israël zou staan vanwege duistere machinaties van de pro-Israël lobby nonsens is. Amerikaanse politici staan achter Israël, omdat hun kiezers pro-Israël zijn.

Aan de vooravond van het bezoek van president Obama aan het Midden-Oosten, is het niveau van de Amerikaanse sympathie voor de Joodse staat op de record hoogte van 64%.

Volgens de Gallup opiniepeiling die vorige week werd gepubliceerd, is de Amerikaanse sympathie zeer pro-Israël, veel meer dan Palestijnen: 64% tegen 12%, dus meer dan vijf keer zo hoog.
Terwijl sympathie voor Israël de laatste jaren altijd boven de 60% was, stond die voor het laatst op deze 64% in 1991, tijdens de Golfoorlog.

In lijn met met de trend van de afgelopen jaren, zijn Republikeinen meer voorstander van Israël dan Democraten – 78% ten opzichte van 55% – terwijl dat bij ongebondenen op 63% staat. De peiling laat zien de steun voor Israël onder alle groepen is gestegen – met inbegrip van de Democraten – maar het meest bij de Republikeinen en ongebondenenn.

-- Reacties gesloten.