• Zaterdag, 21 September 2019
  • 21 Elul, 5779

Likoed Nederland

Regering Morsi: Holocaust is een door de VS gefabriceerde mythe

Woensdag, Januari 30, 2013 / Last Modified: Zaterdag, Januari 13, 2018

Persbericht Likoed Nederland, 30 januari 2013.

Een regeringsfunctionaris die dicht bij de Egyptische president Mohammed Morsi staat, heeft een storm van verontwaardiging veroorzaakt door te beweren dat de Holocaust een mythe is, gefabriceerd door de Verenigde Staten.

Dit stelde onlangs Fathi Shibab-Eddim, een sleutelfiguur in de Egyptische regering die verantwoordelijk is voor de Egyptische staatskranten.

De zes miljoen door Hitler vermoorde Joden zouden in werkelijkheid allemaal “verhuisd zijn” naar Amerika.

 

Zijn bewering komt vlak na de Holocaust-herdenkingsdag afgelopen zondag, en een week nadat bleek dat president Morsi zelf Joden had omschreven als “nakomelingen van apen en varkens”, die “etnisch gezuiverd moeten worden uit het Midden-Oosten”.

President Obama heeft deze laatste uitspraken inmiddels veroordeeld.

 

De hierboven genoemde Fathi Shibab-Eddim zei verder het volgende:

“De mythe van de Holocaust is een industrie die Amerika heeft uitgevonden. De Amerikaanse inlichtingendiensten verzonnen het tijdens de Tweede Wereldoorlog om hun tegenstanders in Duitsland zwart te maken. Zo rechtvaardigden zij de oorlog en de massale vernietiging van militaire- en burger-doelen van de As-mogendheden, in het bijzonder de verwoesting van Hiroshima en Nagasaki met de atoombom.”

 

Efraim Zuroff, directeur van het Simon Wiesenthal Center ter bestrijding van antisemitisme, reageerde als volgt:

“Natuurlijk is het zorgelijk als iemand in die positie een dergelijk onzinnige bewering maakt. De trieste waarheid is dat deze standpunten heel vaak voorkomen in de Arabische wereld. Die zijn enerzijds het resultaat van onwetendheid en anderzijds door de overheid verspreide ontkenning van de Holocaust.”

Vandaag is de Egyptische president Morsi met alle egards ontvangen in Duitsland, waar hij Egypte “een rechtsstaat” noemde.

En ook vandaag verdedigde minister Timmermans van Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer de steun van vijf miljard euro aan Egypte, met als argument: “We moeten het land in het spoor van de hervormingen houden”.

De minister realiseert zich blijkbaar niet dat Egypte op dit moment hard aan het wegglijden is richting een islamitische dictatuur.

 

Belangrijkste bron: The Daily Mail.

 

-- Reacties gesloten.