• Woensdag, 24 April 2019
  • 19 Nisan, 5779

Likoed Nederland

Egyptische president Morsi: Joden zijn apen en varkens, verjaag hen uit elk islamitisch land

Donderdag, Januari 3, 2013 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Likoed Nederland, 3 januari 2013.

 

Soms wordt de Egyptische president Morsi als ‘gematigd’ voorgesteld, hoe onwaarschijnlijk dat ook is voor een leider van de moslimfundamentalistische Moslim Broederschap.

Eerder vertoonden wij de uitzending van de Egyptische staatstelevisie waar president Morsi mee bidt voor de vernietiging van de Joden.

Ook de twee interviews uit 2010 in bovenstaande clip – die recent in het Engels zijn vertaald – laten zien dat Morsi een Jodenhatende extremist is.

 

De vertaling:

“Deze zinloze [Israëlisch-Palestijnse] onderhandelingen zijn een verspilling van tijd en kansen. De zionisten kopen tijd en krijgen meer kansen, terwijl de Palestijnen, de Arabieren en de moslims tijd en kansen verliezen, zij bereiken er niets mee. Wij zien hoe deze droom is vervlogen. Deze droom was altijd al een illusie. Maar sommige Palestijnen denken ten onrechte dat hun vijanden hen iets zouden kunnen geven  … De [Palestijnse] Autoriteit is opgericht door onze zionistische en Amerikaanse vijanden, met als enig doel de wil van het Palestijnse volk en haar belangen te dwarsbomen.

Geen redelijk persoon kan enige vooruitgang van dit spoor verwachten. Of je accepteert de zionisten en alles wat zij willen, of het is oorlog. Dat is hoe wij deze bewoners van Palestina kennen – deze bloedzuigers, deze agressors tegen Palestijnen, deze oorlogshitsers, deze afstammelingen van apen en varkens.

Wij moeten elke mogelijke strijd met hen aangaan. Er moet militaire strijd zijn in het land van Palestina tegen deze criminele zionisten, die  Palestina en de Palestijnen aanvallen. Er moet ook politieke strijd en economische strijd zijn, door middel van een boycot, maar ook door het ondersteunen van de verzetsstrijders. Dit moet de praktijk zijn van de moslims en de Arabieren buiten Palestina. Zij dienen de verzetsstrijders te ondersteunen en de zionisten te belegeren, waar zij ook zijn. Geen van de Arabische of islamitische volkeren en regimes mogen contact met hen hebben. De grootst mogelijke druk moet tegen hen worden uitgeoefend. Zij mogen nergens een kans krijgen. Zij mogen in geen enkel Arabisch of islamitisch land aanwezig zijn. Zij moeten verdreven worden uit onze landen.

Daarom moeten deze onderhandelingen stoppen, voor altijd. Iedereen moet zich slechts wijden aan het ondersteunen van de strijd. Dat is de keuze van de Palestijnen en van ons allen – Arabieren en moslims, Palestijnen en anderen. Wij moeten allemaal beseffen dat strijd de enige manier is om Palestina te bevrijden.”

(Interview van 23 september 2010, gepubliceerd op internet.)

 

“De zionisten hebben geen recht op het land Palestina. Er is geen plaats voor hen in Palestina. Wat zij namen voor 1947-1948 was plundering, en wat zij nu doen is een voortzetting van die plundering. In geen geval erkennen wij hun Groene Lijn [Israël binnen de bestandslijnen van 1949-1967]. Het land Palestina behoort aan de Palestijnen, niet aan de zionisten.

Wij moeten deze zionistische entiteit bestrijden. Alle banden – van welke soort dan ook – moeten worden doorgesneden met deze plunderende criminele entiteit. Die wordt ondersteund door Amerika, met Amerikaanse wapens, en door zijn eigen kernwapens, waarvan het bestaan ​​bekend is. Dit zal leiden tot hun vernietiging. De volkeren moeten deze entiteit boycotten en elke normalisering van betrekkingen voorkomen. Alle producten uit landen die deze entiteit steunen – de VS en andere landen – moeten worden geboycot.

Wij willen een land voor de Palestijnen op het gehele land Palestina, op basis van [Palestijns] burgerschap. Al het gepraat over een twee-staten-oplossing en over vrede is niets anders dan een illusie, die de Arabieren vergeefs najagen. Zij zullen van de zionisten slechts deze illusie krijgen.

Zij hebben overal en altijd het vuur van de oorlog opgestookt. Zij zijn van nature vijandig.

De zionisten begrijpen niets anders dan de taal van geweld.”

(Al-Quds TV (Libanon), 20 maart 2010.)

 

NB Het christelijke Nederlandse Dagblad was – voor zover ons bekend – de enige die dit de moeite waard vond om aandacht aan te besteden.

Aanvulling Twaalf dagen na ons persbericht vonden Powned en Trouw het toch de moeite waard, vermoedelijk door de aandacht rond de actie van Leon de Winter.

En de NOS en De Volkskrant reageerden pas door een reactie van het Witte Huis.

RTL Nieuws-verslaggever Roel Geeraedts noemde op Twitter dit nieuws desalniettemin niet belangrijk “is men in Israël wel gewend” en “irrelevant”:

22

 

 

5 reacties op “Egyptische president Morsi: Joden zijn apen en varkens, verjaag hen uit elk islamitisch land

  1. […] Het interview met Morsi stuurden wij als persbericht naar alle Nederlandse media (klik hier, inclusief beelden). Maar deze Jodenhaat vond – voor zover wij konden nagaan – niemand de moeite waard om […]

  2. […] met een imam, die antisemitische oproepen van de kansel slingerde. Morsi beschouwt de Joden als ‘afstammelingen van apen en varkens’, zo blijkt bovendien uit interviews van drie jaar geleden met een Libanees tv-station. De situatie van de Koptische christenen, ook al […]

  3. […] Egyptische president Morsi: Joden zijn apen en varkens, verjaag hen uit elk islamitisch land […]

  4. […] kleinkinderen moeten worden opgevoed met tegen de Joden, en al diegenen die hen steunen” en “deze afstammelingen van apen en varkens moeten worden verdreven worden uit onze landen.&#8221… In welk verband dan ook, dit is pure […]

-- Reacties gesloten.