• Dinsdag, 23 Juli 2019
  • 20 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

Egyptenaren demonstreren tegen de bezetting – van Spanje

Woensdag, Januari 9, 2013 / Last Modified: Zondag, December 31, 2017

Demonstratie in Egypte, ter gelegenheid van het teloor gaan van de laatste islamitische heerschappij in Andalusië (Spanje) op 2 januari 1492.

Beelden gepubliceerd op internet, 2 januari 2013.

Spandoek: “Wij zijn  Andalusië niet vergeten. Wij keren zeker terug. ”

Spandoek: “De [islamitische] verovering van landen zal niet in de vergetelheid raken.”

Demonstrant: “Op dit moment, in het islamitische Andalusië, in Spanje, wordt gemarcheerd om de val van het islamitische Andalusië te vieren, oftewel Spanje. Terwijl zij vieren, zijn wij hier boos, omdat de moslims gewend waren om de Europese landen te regeren.
Daar vieren zij het feit dat zij moslims doodden en dat zij de moslim-heersers verdreven – die hen rechtvaardig regeerden.”

Demonstrant: “Dit is een goede gelegenheid om mensen aan de geschiedenis van hun islamitische rijk te herinneren. Want een volk dat zijn geschiedenis vergeet is – dat moet ik treurig genoeg zeggen- is gedoemd om te mislukken.”

Demonstrant: “Mijn naam is Mohammed Gamal.”

Reporter: “Mohammed, waarom demonstreer je?
Demonstrant: “Op dit moment zijn er feesten in Spanje om de verdrijving van de moslims uit Andalusië te markeren. We zijn hier om daarop te reageren. Om hen te laten weten dat- als Allah het wil – wij zullen terugkeren naar Andalusië. Wij zijn hier om mensen te herinneren aan deze dag van herdenking.”

Demonstrant: “Wij proberen mensen de geschiedenis van Andalusië te laten herinneren. Het viel meer dan 500 jaar geleden door de Spanjaarden, die het bezetten tot op de dag van vandaag. Wij willen mensen er aan herinneren dat het niet uitmaakt hoe lang de Spaanse bezetting van Andalusië duurt. Want de dag zal komen – als Allah het wil – dat wij het zullen bevrijden en de islam er zal terugkeren.”

 

Achtergrond

Moslimfundamentalistische organisaties als de Moslim Broederschap en Hamas streven naar de islamitische heerschappij op elke centimeter grond die ooit ‘islamitisch’ was. Dat is de reden dat Hamas het bestaan van Israël nooit zal accepteren. Dat ligt vast in hun Handvest, in artikel 11:

“Palestina is een islamitische Wakf, bestemd voor toekomstige moslimgeneraties tot de dag der Oordeels. Een deel noch een geheel mag worden ontheiligd of opgegeven. Geen enkel land, koning, president, of organisatie, Palestijns of Arabisch, mag dat doen. Palestina is islamitisch Wakf-land, bedoeld voor moslims tot de Dag des Oordeels.”

Dit geldt niet alleen voor Israël, zoals in het vervolg van artikel 11 staat:

“Dit geldt voor Palestina en alle andere landen die de moslims met geweld veroverden, want hierdoor zijn deze landen geheiligd voor moslimgeneraties tot het einde der dagen.”

Vandaar dit verlangen van moslimfundamentalisten om Spanje – en Bulgarije, Griekenland enz. –  te ‘heroveren’.

 

 

-- Reacties gesloten.