• Woensdag, 18 September 2019
  • 18 Elul, 5779

Likoed Nederland

Palestijnse media manipulatie in beeld

Donderdag, November 15, 2012 / Last Modified: Dinsdag, December 26, 2017

Honest Reporting, November 15, 2012.

Wat gebeurt er als de camera’s draaien op de plaats van een luchtaanval in Gaza en er niet genoeg Palestijnse doden en gewonden zijn? Dramatische beelden die zo nodig zijn om tegen Israël te worden gebruikt in de internationale media? We hebben het al eerder gezien. Palestijnen die gewond of zelfs dood lijken, ten behoeve van de tv-camera’s, maar waarmee niets aan de hand blijkt te zijn buiten beeld.

Dit geldt des te meer in de Gazastrook, waar Palestijnse camaramensen vaak filmen zonder begeleiding van internationale journalisten.

Het bovenstaande voorbeeld is afkomstig uit een BBC-interview betreffende de gerichte uitschakeling van de amas militaire commandant Ahmed Jabari. Tijdens het interview wordt beeldmateriaal uit Gaza getoond. Op minuut 2:11 is een Palestijn in een beige jas en zwart T-shirt te zien, blijkbaar gewond bij een Israëlische luchtaanval, die wordt opgevangen en afgevoerd. Maar op minuut 2:44 is diezelfde Palestijn al opmerkelijk hersteld.

 

NB. Zie ook de ‘Pallywood’ films:

 

Eén reactie op “Palestijnse media manipulatie in beeld

-- Reacties gesloten.