• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Kindertjes van Jabari willen ook als martelaar sterven – net als papa

Zaterdag, November 24, 2012 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 4, 2016

Tekst Israel Today, Engelse vertaling van de videoclip door MEMRI, 23 november 2012.

Een videoclip schokt mensen over de hele wereld. In de video zeggen de kinderen van de gedode Hamasleider Achmed Jabari, dat zij ook zo’n dood willen sterven.

De video begint met een toespraak van een Moslim, die onder meer zegt: “Allah zij gedankt, alle jonge Moslims in Gaza houden van het martelaarschap, zoals de ongelovige joodse honden van het leven houden”.

Terwijl de camera naar een gesluierde islamitische strijder met zijn wapen draait, zie je kleine kinderen op een bank, die glimlachend typische gevechts-hoofdbanden dragen.

Een gesluierde vrouw houdt een kleine jongen voor de camera, misschien maar zeven maanden oud. “Dit is de jongste zoon van de martelaar”, zegt ze, doelend op Jabari. “Zijn naam is Mashal. Hij is genoemd naar de grote [Hamas]leider Khaled Mashal. Als Allah het wil, zal de kleine Mashal zoals de grote Mashal worden.”, verklaarde ze.

Dan komt een meisje aan het woord, dat schuchter zegt: “Ik wil raketten afschieten op de Joden en zoals mijn vader als martelaar sterven”.

Daarna zegt de gesluierde vrouw met de baby: “Wij hopen dat wij allen martelaren worden voor de zaak van Allah! Zelfs wanneer zij ons allen doden, zullen we weer raketten op hen afschieten. We zullen niet stoppen met de Heilige Oorlog”.

Een ander jongetje zegt: “Ik volg het pad van de heilige oorlog en wil net als papa een martelaar worden”.

-- Reacties gesloten.