• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Dode Palestijn trots meegesleurd achter motoren

Donderdag, November 22, 2012 / Last Modified: Zaterdag, Januari 13, 2018

Likoed Nederland, 22 november 2012.

WAARSCHUWING VOOR U VERDER LEEST: SCHOKKENDE BEELDEN.

 

In Gaza-stad hebben dinsdag gemaskerde en gewapende mannen van Hamas in het openbaar – op een druk kruispunt – zes Palestijnse ‘vermoedelijke collaborateurs’ met Israel geëxecuteerd.

De militaire tak van Hamas heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

Getuigen zeiden dat de zes mannen uit een bestelwagen werden getrokken. Vervolgens werden ze gedwongen om met het gezicht naar beneden op straat te gaan liggen. Zonder proces of wat ook werden ze meteen doodgeschoten.
Toen de vijf lichamen op een stapel lagen stampte en spuugde de menigte op hen. Een zesde lichaam werd vastgebonden aan een motorfiets en door de straten gesleept terwijl de mensen schreeuwden: “Spionnen! Spionnen!”

Op een elektriciteitspaal had Hamas een bord geplaatst met hun namen.

Tot zo ver de feiten.

Een vijftal opmerkingen van Likoed Nederland daarbij:

1. Deze mensen worden er van beschuldigd dat ze terreur wilden bestrijden. Dan hebben zij gehandeld volgens de internationale (Oslo) vredesakkoorden, daarin hebben de Palestijnen zich immers verplicht tot het bestrijden van terrorisme en het ontbinden en ontwapenen van terreurorganisaties.

2. Of deze mensen daadwerkelijk informatie aan Israel hebben verstrekt is zeer de vraag. De geschetste situatie – zes mensen werden opeens uit een busje gesleurd – lijkt dat niet te ondersteunen.

3. Executeren zonder proces is een schending van de meest elementaire mensenrechten.

4. Er zijn reeds verscheidene gevallen bekend van mensen die valselijk beschuldigd werden van ‘collaboratie’ en zonder proces werden vermoord. Dat kon dan zijn omdat zij zich tegen Hamas hadden uitgesproken, of omdat iemand een persoonlijke vete had uit te vechten.

Ook hoorden wij de afschuwelijke getuigenis van de Nederlands-Israëlische kinderarts Elisheva Ronen uit Zuid-Israël. Zij behandelde uit goedheid gratis acht kinderen met dezelfde ziekte uit een Palestijns gezin met twaalf kinderen uit Gaza – zoals zij zo veel Palestijnse kinderen uit Gaza behandelde, tot de coup van Hamas. Indirect heeft zij daarmee echter de dood van hun vader teweeg gebracht. Die is namelijk door Hamas vermoord. Hamas dacht dat de vader ‘voor Israel spioneerde’ in ruil voor de gratis behandeling.

NB De werkelijkheid blijkt nog vreemder: de vermoorde ‘spion’ blijkt een rivaal van Hamas te zijn.

5. Als de Palestijnen zo omgaan met hun mede-Palestijnen, kunt u nagaan hoe onvoorstelbaar groot hun haat tegen de Joden is …..

3 reacties op “Dode Palestijn trots meegesleurd achter motoren

  1. […] Klik hier voor de beelden waar Sylvain Ephimenco het over heeft. […]

  2. […] Afgelopen vrijdag schreven wij al, dat wij er aan twijfelden of de zes door Hamas gedode ‘col… […]

  3. […] Afgelopen vrijdag schreven wij al, dat wij er aan twijfelden of de zes door Hamas gedode ‘collabo… […]

-- Reacties gesloten.