• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

De reden dat de meeste Palestijnen Hamas steunen

Vrijdag, November 23, 2012 / Last Modified: Dinsdag, December 26, 2017

Door Ryan Jones, Israel Today (nieuwsdienst uit Israël), 23 november 2012.

Terwijl de oorlog woedt in Gaza, wijzen de internationale media er in hun reportages op, dat de meeste Palestijnen in Gaza Hamas blijven steunen. Dit ondanks het feit dat deze terreurorganisatie en zijn bondgenoten het huidige conflict hebben veroorzaakt.

De meeste media schetsen het beeld, dat de Palestijnen misschien niet voor 100 procent gelukkig zijn met de regering van Hamas, maar dat Israëls bombardementen van Gaza de meeste Arabieren in de armen van Hamas drijven.

Vorig jaar maakte een Palestijns-Arabische Christen een Youtube video die duidelijk de echte reden laat zien waarom de meeste Palestijnen Hamas steunen: angst en indoctrinatie.

De Palestijnen die oud genoeg zijn om zelf te denken, zijn te bang om Hamas niet te steunen. En als ze te jong zijn om zelf een standpunt in te nemen, wordt hun snel geleerd dat er geen andere manier is dan de manier van Hamas.

Het is ook veelzeggend om te beseffen dat dit alles en nog meer gebeurde zonder veroordeling door de Arabische wereld, zonder hulpverleners van buitenlandse humanitaire organisaties, en zonder spoedvergadering van de VN Veiligheidsraad.

Hamas terroriseert regelmatig de bevolking van Gaza, en niemand maakt zich er druk om.

Israël beantwoord beschietingen van Hamas-strijders die zich achter diezelfde burgers verbergen, en plotseling is de wereld woedend. Beste mensen, antisemitisme heeft in deze tijd vele gedaanten, en dit is er één van.

 

Eén reactie op “De reden dat de meeste Palestijnen Hamas steunen

  1. […] De reden dat de meeste Palestijnen Hamas steunen. […]

-- Reacties gesloten.