• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

De vrienden van Assad

Donderdag, Oktober 18, 2012 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Opinie artikel van Likoed Nederland in de Gelderlander, 18 oktober 2012 en Eindhovens Dagblad, 2 november 2012.

Een van de meest beruchte nazi’s was Alois Brunner. Deze geboren Oostenrijker was verantwoordelijk voor het deporteren van meer dan 140.000 Joden naar het nazi-vernietigingskamp Auschwitz. Daar werden ze bijna allemaal vergast.

Na de tweede wereldoorlog vluchtte Brunner net als vele andere SS’ers naar het Midden-Oosten. Daar, in vooral Syrië en Egypte, konden ze hun oude beroep vaak weer in alle openheid voortzetten. Brunner vluchtte naar Syrië waar hij de regering leerde hoe je politieke opponenten het beste kon martelen. Iets wat hij bij de SS had geleerd.

Het Syrische regime wist wie Brunner was, maar weigerde hem uit te leveren aan Duitsland zodat hij daar voor de rechtbank kon verschijnen. De Israëlische geheime dienst, de Mossad, besloot hem daarom met bombrieven op te blazen. Dit mislukte echter tot twee maal toe: Brunner verloor wel een oog en een hand, maar stierf in 1996 een natuurlijke dood.

 

Palestijnse terroristen

De Syrische regering, die tijdens de anderhalf jaar durende opstand in Syrië meer dan 30.000 onschuldige burgers heeft vermoord, heeft altijd foute vrienden gehad. Foute vrienden die hen hielpen de eigen Syrische bevolking te onderdrukken, en de bevolking in andere landen, met name in Libanon en Israel, te terroriseren.

Zo is het hoofdkantoor van de extreem-linkse terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) al jarenlang gevestigd in de Syrische hoofdstad Damascus. De PFLP heeft sinds haar oprichting in 1967 tientallen terreuraanslagen gepleegd. Mei 1972 was deze organisatie bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de moord op 28 onschuldige burgers op het Israëlische vliegveld Ben-Gurion.

Ook gaf deze terreurorganisatie jarenlang ‘terreurles’ aan buitenlandse extreem-linkse sympathisanten. Volgens het weekblad HP/De Tijd heeft ondermeer de Nederlander Sem Pormes, tot 2006 eerste-kamer-lid van GroenLinks, een terreuropleiding genoten in een trainingskamp van het PFLP.

Na 45 jaar weet het PFLP nog steeds niet van ophouden. Want anno 2012 vecht een zusterorganisatie van de PFLP onder leiding van de Palestijn Ahmed Jibril dagelijks zij aan zij met het Syrische leger tegen de naar vrijheid snakkende Syrische bevolking. Jibril verklaarde juli 2012 nog op de Libanese TV dat hij samen met Iran en Hezbollah als een man achter het Syrische regime staat.

 

Hezbollah en Iran

Hezbollah en Iran horen ook tot de foute vriendenkring van Bashar Assad. Hezbollah is een meedogenloze islamitische anti-Israëlische terreurorganisatie uit Libanon die verantwoordelijk is voor tientallen zelfmoordaanslagen. Zo blies een zelfmoordterrorist van Hezbollah in 1982 het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger in de Libanese hoofdstad Beiroet op. Meer dan 300 Amerikaanse- en Franse militairen vonden de dood. Ook wordt Hezbollah verantwoordelijk gehouden voor het opblazen van een Joods cultureel centrum in 1994 in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Meer dan 85 onschuldige (Joodse) Argentijnen stierven. Ook in eigen land Libanon zijn de Hezbollah-milities een schrik voor andersdenkenden.

Hezbollah is altijd gesteund en gefinancierd door Syrië. Daarom steunt Hezbollah het Syrische regime thans dan ook van harte. Vele strijders van Hezbollah vechten in Syrië samen met het leger van Bashar Assad tegen de bevolking van Syrië. Afgelopen week nog sneuvelde de belangrijke Hezbollah-commandant Ali Nassif bij gevechten tegen de Syrische opstandelingen. Hij werd met veel egards begraven in de Libanese stad Baalbek.

Het islamitische Iran heeft afgelopen maand ook voor het eerst toegegeven dat speciale eenheden van de Iraanse Revolutionaire Garde in Syrië zijn gelegerd. Deze Garde is al jaren actief in Syrië en Libanon, en heeft onder andere ook extremisten van de radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas getraind en bewapend. Waardoor Hamas in 2011 bijvoorbeeld in staat was 680 raketten vanuit Gaza op Israëlische burgerdoelen, zoals ziekenhuizen en scholen, af te vuren.

 

Hoe lang nog?

Ondanks het feit dat Bashar Assad, de leider van Syrië, al meer dan 30.000 van zijn eigen landgenoten heeft vermoord, heeft hij dus nog steeds een aantal zeer foute vrienden. Foute vrienden die tot alles in staat zijn. Die zelfs bereid zijn een oorlog met de Syrische buurlanden Turkije, Israel en Jordanië te riskeren.

Daarom probeert NAVO-lid Turkije Syrië steeds meer te isoleren: afgelopen zondag nog sloot Turkije haar luchtruim voor alle burgervluchten van en naar Syrië. En afgelopen week werd bekend dat de Verenigde Staten in het geheim meer dan 150 zwaarbewapende ‘special-unit’ soldaten heeft gestationeerd aan de Jordaans-Syrische grens. Dit om Jordanië te beschermen, mocht Syrië deze westerse bondgenoot aanvallen.

Gezien dit alles is het te hopen dat de vriendenkring van Assad geen lang leven meer beschoren is. En snel uit elkaar valt. Zodat Syrië niet langer gebukt gaat onder het bewind van de meedogenloze dictator Assad, Libanon wordt verlost van Hezbollah, de Iraniërs niet meer hoeven te lijden onder het bewind van de islamitische ayatollahs, Turkije en Jordanië een gewelddadige oorlog bespaard blijft, en de Israëlische bevolking niet langer hoeft te vrezen voor geweld van door Syrië en Iran gefinancierde Palestijnse terreurorganisaties.

-- Reacties gesloten.