• Dinsdag, 23 Juli 2019
  • 20 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

Middeleeuws bloedsprookje weer uitgedragen op Arabische televisie

Zondag, Augustus 19, 2012 / Last Modified: Zondag, December 31, 2017

 

Gedeelte van een interview met de Saoedische geestelijke Salman Al-Odeh, uitgezonden op Rotana Khalijiya televisie TV (Saoedi-Arabie), 13 augustus 2012.

 

Salman Al-Odeh:

“The Holocaust heeft een historische basis. Veel verhalen er over zijn gedocumenteerd en goed onderbouwd. Het probleem ligt in de eerste plaats in de overdrijving van de Holocaust. Het is omgebouwd tot een mythe van enorme proporties.”

Interviewer: “Een heilige mythe …”

Salman Al-Odeh:

“Dat is de andere kant. De Holocaust is heilig gemaakt. Erover praten, het weerleggen, of ontkennen is soms een wettelijke overtreding waarvoor men aangeklaagd kan worden. Het is in feite uitgegroeid tot een heilige historische gebeurtenis …
De overleden Franse filosoof Roger Garaudy, schrijver van ‘De basis mythen van het Zionisme’ en een aantal andere boeken, kreeg hiervoor een proces. Net als verschillende andere niet-moslim historici.
In de VS werd een wet uitgevaardigd in de dagen van de voormalige president Bush jr., die ervoor zorgt dat de Verenigde Statenom alle activiteiten over de hele wereld met betrekking tot de Holocaust moeten volgen en rapporteren [aan het Congres], over maatregelen tegen de zogenaamde “anti-semitische” activiteit of ontkenning van de Holocaust.

[…]

Het derde en belangrijkste punt is dat de holocaust is uitgegroeid tot een bron van afpersing. Door deze Holocaust, begonnen de joden bij vele regeringsinstanties wereldwijd te chanteren – in Europa en in de Verenigde Staten. De Joden gingen zelfs hetzelfde doen bij het Palestijnse volk: het uitvoeren van een Holocaust in Gaza en hete bezette land. Ze vallen kinderen, vrouwen en ouderen aan onder het voorwendsel van de Holocaust.

[…]

De rol van de joden is om vernietiging aan te richten, om oorlog te voeren en om bedrog en changage te plegen.

[…]

Al duizenden jaren worden de Joden vervolgd, gedeportateerd, vermoord en aangeklaagd. Misschien is veel hiervan het gevolg van hun morele waarden, hun verraderlijke aard, hun complotten en hun trucs, waardoor andere landen op hun hoede zijn voor de Joden.

[…]

De Joden geloven dat zij het recht hebben om iedereen te die niet van hun geloof zijn. Dit staat geschreven in de Talmoed en sommige van hun heilige boeken.

Het is bekend dat de Joden een aantal feestdagen vieren. Een daarvan is Pasach, het feest van de matzes. Ik las eens over een arts die werkte in een laboratorium. Deze arts leefde bij een Joodse familie. Op een dag zeiden ze tegen hem: “Wij willen bloed. Geef ons wat menselijk bloed.”. Hij was in de war. Hij wist niet wat dit allemaal betekende. Natuurlijk kon hij zijn werk ethiek niet verraden op een zo een manier. Maar hij begon ze uit te vragen, en hij ontdekte dat ze matzes maken met menselijk bloed. *

Zij eten dat, zij geloven dat dit hen dicht bij hun valse god brengt, Jahweh. Dit veroorzaakte een schandaal.

Hetzelfde is gebeurd in Damascus. Zoals u wellicht weet, Naguib Al-Kilani schreef een boek met de titel ‘Bloed voor de matzes van Zion’. Dit is het beste verhaal dat hij ooit schreef. Het bespreekt wat er gebeurde in de joodse wijk van Damascus of elders. Ze lokten kinderen om die te offeren in de religieuze rite dat ze uitvoeren tijdens die feestdag.”

 

*) Dit is het onzinnige Middeleeuwse bloedsprookje, dat vele Joden op de brandstapel deed belanden. Voor meer informatie: Blood libel.

Tegenwoordig duikt het nog geregeld op in de Arabische wereld, zoals deze uitzending ook laat zien.

-- Reacties gesloten.