• Zaterdag, 21 September 2019
  • 21 Elul, 5779

Likoed Nederland

Ruimteschip vliegt van Israël naar de maan

Maandag, Juli 16, 2012 / Last Modified: Zaterdag, Januari 13, 2018

Israel Today, 16 juli 2012.

Israëlische wetenschappers en studenten hebben een kleine ruimtesonde ontwikkeld, dat over een paar jaar onbemand op de rug van een communicatiesatelliet naar de maan zal vliegen en daar landen. Het team heeft het model dinsdag voor de eerste keer gepresenteerd bij het Wetenschap en Technologie-subcomite voor Ruimtevaart in de Knesset.

In totaal werken 150 volwassenen en tieners aan het project, dat jongeren wil motiveren om iets te leren over ruimtevaart en de ruimte en hier ook iets mee te doen in hun beroep. Yariv Bash, Kfir Damari en Yehonatan Weintraub zijn de drie jonge ingenieurs, die in 2010 het project begonnen als non-profit organisatie.

Tientallen vrijwilligers werken er hard aan om Israël, na de voormalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, tot de derde natie te maken die een ruimtevaartuig op de maan heeft laten landen. Het ruimtevaartuig zal ongeveer 90 kg wegen en 80 cm hoog en breed zijn.

De tieners hebben niet alleen geholpen bij de planning van het ruimteschip, maar ook de beste plaats van de landing bepaald en een internetsite ontworpen (www.spaceil.com), waar je de status van het project kunt zien.
In totaal hebben al 14 000 Israëlische tieners deelgenomen aan activiteiten die verband houden met de ruimtevaart van de ‘Space IL’ onderneming.

Eén reactie op “Ruimteschip vliegt van Israël naar de maan

  1. […] Israel wordt het derde land met een ruimtevaartuig op de maan. […]

-- Reacties gesloten.