• Vrijdag, 24 Mei 2019
  • 19 Iyyar, 5779

Likoed Nederland

Palestijnen willen de verovering van …. Spanje en Rome!

Donderdag, Juni 7, 2012 / Last Modified: Maandag, Januari 1, 2018

Dr. Subhi Al-Yaziji, dekaan Koranstudies aan de Islamitische Universiteit van Gaza. Al-Aqsa TV (Hamas/Gaza), 25 mei 2012.

Personen als van Agt beweren dat moslimfundamentalistische organisaties als Hamas genoegen zou kunnen nemen met een Palestijnse staat naast Israel. Dat is echter volkomen strijdig met hun geloofsbeginselen, zoals iedereen kan lezen in hun Handvest. Artikel 11 daarvan zegt:

 “Palestina is een islamitische Wakf, bestemd voor toekomstige moslimgeneraties tot de dag der Oordeels. Een deel noch een geheel mag worden ontheiligd of opgegeven. Geen enkel land, koning, president, of organisatie, Palestijns of Arabisch, mag dat doen. Palestina is islamitisch Wakf-land, bedoeld voor moslims tot de Dag des Oordeels.”

Sterker nog, dit geldt voor al het grondgebied dat ooit in handen van moslims was. Artikel 11 vervolgt namelijk:

“Dit geldt voor Palestina en alle andere landen die de moslims met geweld veroverden, want hierdoor zijn deze landen geheiligd voor moslimgeneraties tot het einde der dagen.”

In bovenstaande uitzending op Hamas televisie legt islamgeleerde Dr. Subhi Al-Yaziji het uit aan de Palestijnse televisiekijkers (vertaling):

“De verovering van Andalusië is een oude droom, iets waar moslims trots op hopen en zullen blijven hopen in de toekomst.
We plaatsen onze hoop in Allah en vertrouwen er op dat de dag zal komen dat onze overwinning niet beperkt zal blijven tot Palestina. Onze hoop gaat verder dan dat: om de banier van het kalifaat op het Vaticaan te plaatsen, het Rome van vandaag. Dit is in overeenstemming met de hadith van de profeet Mohammed: “Constantinopel zal veroverd worden en daarna Rome.”


Update 11 juni 2012: verovering van Spanje veel besproken

De Libanese geestelijke Amin Al-Kurdi op Al-Quds TV (Hamas/Gaza), 3 juni 2012.

Blijkbaar leverde bovenstaande uitzending veel reacties op, in onderstaande uitzending voelde de Palestijnse televisie zich geroepen om te bevestigen dat de verovering van Spanje een logisch gespreksonderwerp is.

Interviewer: “Sommige mensen in onze Arabische landen voelen zich niet zo optimistisch als de mensen in Gaza. Iemand uit Gaza heeft gezegd dat Jeruzalem onder handbereik ligt.”

Amin Al-Kurdi: “Mensen in Gaza hebben het tegenwoordig over de bevrijding van Andalusië [Spanje], omdat ze de bevrijding van de Al-Aqsa Moskee en van Jeruzalem een al uitgemaakte zaak vinden – met Allah’s hulp. Zij hebben nu hun zinnen gezet op Andalusië, dat de moslims hebben verloren. Zij zijn er vanwege hun geloof in Allah van overtuigd – en wij zijn het daar mee eens – dat de bevrijding van de Al-Aqsa Moskee een uitgemaakte zaak is. Die zal worden bevrijd, en Jeruzalem en geheel Palestina zal in het bezit komen van de moslims.”

Eén reactie op “Palestijnen willen de verovering van …. Spanje en Rome!

-- Reacties gesloten.