• Dinsdag, 23 Juli 2019
  • 20 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

Iraanse vice-president spuit Jodenhaat in VN conferentie

Donderdag, Juni 28, 2012 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord nieuws’. Het blijft bijzonder dat de Nederlandse media uiterst kritisch zijn op Israël, maar de Jodenhaat waarmee Israël omgeven wordt, verzwijgen. Zoals ook dit nieuws. 28 juni 2012.

De Iraanse vice-president Rahimi gaf een ronduit antisemitische speech afgelopen dinsdag op een internationale conferentie van de Verenigde Naties tegen drugs. Hij stelde dat de Talmoed, een joods religieus boek, verantwoordelijk is voor de internationale verspreiding van drugs.

De vice-president beweerde dat de Talmoed leert om “iedereen te vernietigen die zich verzet tegen de Joden.” De “zionisten” hebben een stevige controle over de drugshandel, zei de vice-president, die de buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders opriep om zijn beweringen te onderzoeken.

“De Islamitische Republiek Iran zal iedereen betalen voor iedereen die ook maar een enkele zionist kan vinden dia aan drugs verslaafd is. Ze bestaan niet. Dit is het bewijs van hun betrokkenheid bij drugshandel.”

Ook zou in de Talmoed staan dat Joden een superieur ras zijn: “Ze denken dat hun God de wereld geschapen heeft, zodat alle andere landen hen moeten dienen.”

Verder sprak de vice-president over gynaecologen die “zwarte baby’s doden in opdracht van de zionisten”. Bovendien beweerde hij dat de bolsjewistische revolutie in 1917 werd gestart door joden, eraan toevoegend dat er op mysterieuze wijze geen Jood stierf in die opstand.

 

UPDATE: VN secretaris generaal Ban Ki-moon veroordeelt de uitspraken:

“De secretaris-generaal heeft bij vele gelegenheden reeds een beroep gedaan  op Iraanse functionarissen om af te zien van dit soort antisemitische uitspraken. Dit doet hij opnieuw  in reactie op deze nieuwste gerapporteerde uitspraken. Hij gelooft dat het de verantwoordelijkheid is van leiders om harmonie en begrip te bevorderen, daarom betreurt  hij ten zeerste deze uitingen van haat en religieuze onverdraagzaamheid. “

Eén reactie op “Iraanse vice-president spuit Jodenhaat in VN conferentie

  1. […] is niet meer ver dat Iran met gestolen nucleaire technologie de apokalyps kan inzetten. Middelen en mentaliteit zijn aanwezig. Enfin: wat is er tenslotte van Gaza geworden, toen Israël er weg ging in 2005 en […]

-- Reacties gesloten.