• Donderdag, 20 Juni 2019
  • 17 Sivan, 5779

Likoed Nederland

Moslim Broederschap wil Jeruzalem veroveren

Donderdag, Mei 10, 2012 / Last Modified: Zondag, Mei 11, 2014

Uitzending op Al-Nas TV (Egypte), 1 mei 2012.

De islamisten van de Egyptische Moslim Broederschap streven naar een wereldwijd islamitisch kalifaat (een staat die alle Arabische landen omvat). De hoofdstad daarvan moet Jeruzalem zijn. Dit was de boodschap bij een campagne bijeenkomst voor presidentskandidaat Mohammed Mursi van de Moslim Broederschap.

“Wij zullen kunnen zien hoe de droom van het islamitische kalifaat wordt gerealiseerd – als God het wil – door dr. Mohamed Mursi,” vertelde prediker Safwat Higazi aan duizenden supporters van de Moslim Broederschap. Het was bij een rally voor hun presidentskandidaat Mursi, in een voetbalstadion van Cairo.

“De hoofdstad van het kalifaat – de hoofdstad van de Verenigde Staten van de Arabieren – zal Jeruzalem zijn, als God het wil,” zei Higazi. “Onze hoofdstad moet niet zijn Cairo, Mekka of Medina”, zei hij. Daarna zingt de uitzinnige menigte over ‘de mars van miljoenen martelaren naar Jeruzalem. ”

“Morgen zal Mursi Gaza bevrijden,” waarop de menigte ‘Allah Akbar’ zingt, Allah is groter.

“Verdrijf de slaap uit de ogen van alle joden,” klinkt onder tromgeroffel. “Kom in beweging, liefhebbers van het martelaarschap, jullie zijn allemaal Hamas … Vergeet de hele wereld, vergeet conferenties. Neem de wapens op. Zwaai met je wapens, zeg uw gebeden en bid tot Allah.”

“Wij zeggen het duidelijk, zodat de hele wereld het kan horen: Jeruzalem is ons doel.

Ja, Jeruzalem is ons doel. We zullen bidden in Jeruzalem, of sterven als martelaar aan de poorten. ”

 

-- Reacties gesloten.