• Zondag, 20 Oktober 2019
  • 21 Tishri, 5780

Likoed Nederland

‘Palestijnen’ zijn Egyptenaren en Saoedi’s

Dinsdag, April 3, 2012 / Last Modified: Zaterdag, September 21, 2019

Toespraak van de Hamas minister van Binnenlandse Zaken en Nationale Veiligheid Fathi Hammad, uitgezonden door Al-Hekma TV, 23 maart 2012.

Het onderwerp van de toespraak is de weigering van Egypte om brandstof te leveren aan Gaza tegen dezelfde gesubsidieerde prijs als die Egyptenaren betalen. Daardoor zijn er al wekenlang stroomstoringen in Gaza.
Daarbij ontkracht de minister het Palestijnse propagandasprookje dat Palestijnen een eigen afstamming zouden hebben.

Minister Fathi Hammad:

“Waarom levert Egypte niet de brandstof voor de 1,5 tot 2 miljoen mensen in de Gazastrook?

[…]

De VS zal Egypte vertrappen, als jullie niet je koerst wijzigt in de richting van Palestina, Al-Aqsa en Jeruzalem – teneinde de zionistische vijand te vernietigen. Dan zal de VS Egypte omsingelen met vijanden en jullie afmaken. Hijs daarom de vlag van de Jihad, de vlag van “er is geen grotere God dan Allah.”

[…]

Bij Al-Aqsa en in Palestina zijn alle aanvallen verbrijzeld, door de hele geschiedenis: de aanvallen van de kruisvaarders en de aanvallen van de Tataren. Bij Al-Aqsa en in Palestina werd de slag bij Hattin gevoerd. Het Westen wil niet dat deze nobele geschiedenis zich herhaalt, waarbij de Joden en hun bondgenoten vernietigd zouden worden – de zionisten, de Amerikanen en de imperialisten.

Ziedaar, het complot is overduidelijk. Al-Aqsa en het land Palestina zijn het speerpunt van de islam en van de moslims. Dus als we de hulp van onze Arabische broeders zoeken, zijn we niet op zoek naar hulp om te kunnen eten, om te leven, om te drinken, ons te kleden, of om een leven van luxe te leven.
Nee!
Als we hun hulp te zoeken, is het om Jihad te kunnen blijven voeren.

[…]

Wij hebben allemaal Arabische wortels. Elke Palestijn – in Gaza en in de rest van Palestina – kan zijn Arabische afkomst bewijzen – uit Saoedi-Arabië, uit Jemen, of waar dan ook. We hebben bloedbanden. Dus waar blijft uw liefde en compassie?

[…]

Bij mij persoonlijk is de helft van mijn familie Egyptisch. Dat geldt voor ons allemaal. Er zijn meer dan 30 clans in de Gazastrook die Al-Masri [Egyptisch] worden genoemd. De helft van de Palestijnen zijn Egyptenaren en de andere helft zijn Saoedi’s.

Wie zijn de Palestijnen? Wij hebben veel families met de naam Al-Masri, afkomstig uit Egypte. Egyptisch! Ze kunnen afkomstig zijn uit Alexandrië, uit Caïro, uit Dumietta, uit het Noorden, uit Aswan of uit Boven-Egypte. Wij zijn Egyptenaren. Wij zijn Arabieren. Wij zijn moslims. Wij zijn een deel van jullie.

 

Eén reactie op “‘Palestijnen’ zijn Egyptenaren en Saoedi’s

  1. […] ‘Palestijnen’ zijn Egyptenaren en Saoedi’s. […]

-- Reacties gesloten.