• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Actiesucces: VPRO verwijdert antisemitisme van haar website

Woensdag, Maart 14, 2012 / Last Modified: Vrijdag, Maart 16, 2012

Likoed Nederland, 14 maart 2012.

VPRO kolonisten

De VPRO heeft vandaag eindelijk het antisemitische spel ‘de kolonisten van de Westelijke Jordaanoever’ van haar website verwijderd. Likoed Nederland bracht het spel onder de aandacht in een opinie artikel in de Volkskrant op  23 februari j.l. ‘VPRO speelt gevaarlijk spel met ontmenselijking van Joden’.

Ook andere organisaties spraken de VPRO er op aan. Het laatste duwtje gaf waarschijnlijk het Simon Wiesenthal Center, door een brief te sturen naar de Europese Commissaris voor Justitie en Mensenrechten Viviane Reding waarin het zich beklaagt over het antisemitische en racistische bordspel.

Overigens verklaarde de VPRO dat ze het spel verwijdert: “niet omdat we er niet achterstaan, maar omdat het satirische doel nu wordt overschaduwd door beschuldigingen van antisemitisme”.

Dat klinkt weer volstrekt ongeloofwaardig. Laten wij ons even indenken dat er een satirisch spel met negatieve stereotypen over moslims (of Polen!) op de site van de PVV zou staan, dan weten wij toch hoe de reactie van de VPRO zou zijn: “schandalig, groepen worden uitgesloten uit de maatschappij, fascistische neigingen, terug naar de jaren dertig, moslims als de nieuwe Joden enz. enz.”

Maar zoiets over de Joden zelf, vormt voor de VPRO geen enkel probleem.

 

Meer over dit merkwaardige verschijnsel in ‘hoe werkt dat linkse politiek-correcte berichtgeving’.

2 reacties op “Actiesucces: VPRO verwijdert antisemitisme van haar website

  1. […] Update 14 maart 2012: Actiesucces: VPRO verwijdert antisemitisme van haar website […]

  2. […] Zie ook: Actiesucces: VPRO verwijdert antisemitisme van haar website. […]

-- Reacties gesloten.