• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Hamas: de vernietiging van Israël is het onveranderlijke doel

Woensdag, December 28, 2011 / Last Modified: Maandag, Januari 1, 2018

Opinie artikel van Likoed Nederland op Allemaalpolitiek.nl, 27 december 2011.

Op 23 december 2011 publiceerde de NRC een artikel met als kop: “Hamas bereid grenzen van 1967 te accepteren”. Er zou beweging zitten in het standpunt van Hamas: “Volgens NRC-buitenlandredacteur Carolien Roelants is de bereidwilligheid van Hamas om de grenzen van 1967 te accepteren een “pragmatische” beslissing van de organisatie. Roelants:  ‘Je ziet dat Hamas in vergelijking met de afgelopen jaren steeds meer beweegt richting de acceptatie van de grenzen van 1967 en dus ook een twee staten-oplossing.'”

Dit was gebaseerd op een interview van een Westers persbureau met Hamas-prominent Khaled Meshal. Weet de NRC dan nog steeds niet dat wat de Palestijnen tegen Westerse media in het Engels zeggen iets heel anders is dan wat ze tegen hun eigen mensen zeggen, in het Arabisch? En is het dan niet veel waarschijnlijk dat ze voor hun eigen mensen de waarheid spreken en de buitenlanders voorliegen? De andere Nederlandse dagbladen lieten dit ‘nieuws’ wijselijk uit hun krant.

De speech van Ismail Haniyeh, Palestijns premier namens Hamas, van slechts negen dagen eerder liet namelijk aan duidelijkheid over de (ongewijzigde) doelstelling van Hamas echt niets te wensen over.

Haniyeh sprak bij de viering van de 24e verjaardag van de oprichting van Hamas:

 

“Wij zeggen vandaag, expliciet, zodat het niet anders kan worden uitgelegd, dat het gewapend verzet en de gewapende strijd het pad en de strategische keuze voor de bevrijding van het Palestijnse land zijn, van de [Middellandse] zee tot aan de rivier [Jordaan] , en voor het verdrijven van de indringers en overweldigers [de Joden] uit het gezegende land Palestina. De Hamas-beweging zal Intifada na Intifada leiden totdat we Palestina bevrijd zullen hebben, heel Palestina. Als Allah het wil. Allah is groter, Allah zij geprezen.

Wij zeggen dit duidelijk en onmiskenbaar: dat de Palestijnse verzoening – alle groepen moeten dit weten – niet ten koste gaat van [onze] principes, niet ten koste van het verzet. Deze principes zijn absoluut en er kan geen twijfel over bestaan: Palestina – heel Palestina – is van de zee tot de rivier. Wij geven geen centimeter op van Palestina.

De mogelijke betrokkenheid van Hamas met een tussentijdse doelstelling, de bevrijding van [alleen] Gaza, de Westelijke Jordaanoever, of Jeruzalem, is geen vervanging van het uiteindelijke doel met betrekking tot Palestina en het land van Palestina. ”

[Uitgezonden door Al-Aqsa TV (Hamas), 14 december 2011]
Zie ook:

 

2 reacties op “Hamas: de vernietiging van Israël is het onveranderlijke doel

  1. […] Hamas: de vernietiging van Israël is het onveranderlijke doel. […]

  2. Pingback via likoed.nl
    De geschiedenis van Israel zei op 1 januari 2012 om 21:53:

    […] herhaalt zich wederom. Zowel Hamas als Fatah weigeren te onderhandelen over vrede. Hamas zegt: “de vernietiging van Israël is het onveranderlijke doel” en Abbas zegt: “we zullen een Joodse staat nooit […]

-- Reacties gesloten.