• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Palestijnse zegt: “kids, blaas jezelf op!”

Donderdag, Oktober 20, 2011 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

20 oktober 2011.

Wafa al-BassWafa al-Bass

Even voorstellen. Dit is mevrouw Wafa al-Bass. Een Palestijnse plofkip uit Gaza die in 2005 kampte met een uiterst vervelend detonatieprobleempje. Haar bom deed het niet.

Omdat ze er een funny walk op nahield werd Wafa destijds bij de Erez Crossing grensovergang tegengehouden door militairen van het IDF. Wafa was op weg naar het Soroka ziekenhuis om een bom van tien kilo te laten ontploffen. Jups. Een ziekenhuis.

De bom had ze aan haar been bevestigd, de ontsteking in haar broekzak. Voor het oog van de camera werd ze gesommeerd haar kleren uit te doen en de bom te verwijderen.

De beelden van de Palestijnse plofkip, die het uitschreeuwt omdat haar enkele reis martelaarschap jammerlijk faalt, gingen destijds de wereld over. Zie deze NBC Newsrepo van Martin Fletcher, met de beroemde beelden van Het Meisje Dat Geen Boem Deed.

Ach, wat hadden ze compassie, omdat Wafa achteraf huilend verklaarde dat ze helemaal niet dood wilde en erin was geluisd door de Al-Aqsa Brigades. Blablabla.

(Later verklaarde Wafa op de Israelische tv dat het verhaal over haar uiterlijk en die brandwonden gelul was en dat ze al op jonge leeftijd een dood bruidje van Allah wilde worden.)

Enfin. Mevrouw werd veroordeeld tot een miljoenmiljard jaar gevangenisstraf. En kwam gisteren vrij. In ruil voor 1 Shalit. Eind goed al goed?

Nou nee. Wafa al-Bass riep tijdens haar feestelijke intocht de schoolkindertjes van Gaza op om zich massaal OP TE BLAZEN.

-- Reacties gesloten.