• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Burgers als menselijke schilden

Maandag, Oktober 17, 2011 / Last Modified: Zaterdag, Januari 13, 2018

Anja Meulenbelt ontmaskerd.

Op haar website beschouwt Anja Meulenbelt van de SP Hamas terroristen en Israelische soldaten als gelijkwaardig.

Een afschuwelijke bewering:

Er is een enorm verschil tussen soldaten die hun burgerbevolking verdedigen tegen terreur – die hun geweld dus op gewapende strijders richten – en terroristen.

Terroristen richten hun geweld per definitie tegen onschuldige en weerloze burgers. Het is waar dat er in de strijd tegen terreur ook onschuldige burgerslachtoffers vallen. Die worden veroorzaakt doordat strijders zich tussen en achter hun eigen burgers verschuilen. De tactiek van het ‘menselijk schild’. Een afschuwelijke oorlogsmisdaad, verboden in de Geneefse Conventie van 1949.

Toen Likoed Nederland Anja Meulenbelt daarmee confronteerde, reageerde zij verontwaardigd:

“Jullie liegen dat jullie barsten. Het is een absolute leugen dat Palestijnen hun eigen mensen zouden gebruiken als ‘menselijk schild’. Er is niet één bewijs van geleverd. Dus kom niet met die leugenachtige rotzooi aanzetten.”

Wij hebben haar daarop aangeraden op internet te gaan kijken. Wij schreven haar:

Dat is merkwaardig. Op internet zijn filmpjes genoeg te vinden van:

  • raketlanceerinrichtingen in woonwijken
  • wapenopslag in moskeeen
  • jongetjes die door strijders in hun nekvel gegrepen worden om als menselijk schild te dienen
  • oproepen van Hamas aan burgers om zich rond doelwitten te verzamelen.

Haar reactie daarop was opnieuw: “Jullie liegen, lui van Likoed.”

Daarom speciaal voor Anja Meulenbelt deze pagina met een gedeelte van het overstelpende bewijs van het Palestijnse gebruik van menselijke schilden.

Het Israelische leger gooit altijd pamfletten uit met oproepen aan burgers om het strijdgebied te verlaten.

Maar Hamas wil dat ze blijven. Zie de videoverklaring van Hamas hoe trots ze er op zijn om vrouwen en kinderen als menselijk schild te gebruiken, omdat die met deze door Hamas zelf ontwikkelde strijdmethode door hun dood zo nuttig worden voor de Palestijnse zaak.

 

Video: Oproep van Hamas aan burgers om rond een potentieel doelwit te verzamelen, om het als menselijk schild te beschermen.

Video: Hamas parlementslid: “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”
Hamas Al-Aqsa TV (Gaza), 29 februari 2008.

Video: Hamas terrorist wil achter Palestijnse kinderen schuilen (januari 2009)

Video: Hamas minister van vrouwenzaken over vrouwelijk verzet en zelfmoordenaressen:
“Vrouwen bleven met opzet in hun huis bij de grens om terroristen een menselijk schild te geven.”

Deze video is niet meer beschikbaar.

 

Video: Hamas vuurt raketten vanaf een schoolplein, Gaza, 8 januari 2009.

Video: Arabische verslaggeefster meldt live op de Arabische televisiezender Al-Arabiya raketlancering pal onder hun kantoor.

(Gaza, 21 januari 2009).

 

Voor meer video’s met extremisme op de Palestijnse staatstelevisie – zowel Hamas als Fatah -, zelfs in kinderprogramma’s: klik hier.

Voor meer desinformatie van Anja Meulenbelt zie: “Als een man seks heeft, moet hij bidden voor een zoon die jihad omwille van Allah kan voeren.”

Voor meer informatie over de Palestijnse cultivering van de doodswens, zie: Answer to frequently asked questions, de rubriek ‘What kind of Palestinian society has this created?’ (Engelstalig).

 

 

Anja Meulenbelt heeft onze reactie van haar site verwijderd. Haar leugens houdt ze graag verborgen en schroomt daarvoor niet terug voor censuur.

Dat is overigens haar normale manier van doen. Wie haar naam googled wordt overspoeld door voorbeelden van haar censuur.

De Vara heeft onze reactie wel geplaatst bij haar identieke artikel op de site van de Vara.

 


The Sunday Times:Female human shield killed in Gaza siege

 

By the thousands they descended on Beit Hanoun, answering Hamas’s overnight radio pleas to rescue besieged Palestinian gunmen from the mosque.

Veiled and carrying mobile phones and handbags they charged past Israeli tanks and armoured bulldozers through the deserted streets of a border town in the midst of the most intensive Israeli military operation in northern Gaza in recent months.

The plan was to smuggle their men out in women’s clothes, some of the marchers wearing double sets under their voluminous black cloaks and veils.

A firefight erupted when gunmen who had been holed up in the mosque for more than a day ran free to join the crowd, leaving at least one of the women dead and dozens more injured by Israeli troops.

-- Reacties gesloten.