• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Kairos conferentie = anti-Israel conferentie

Donderdag, September 22, 2011 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Ingezonden brief van Likoed Nederland in Ad Valvas (weekblad van de Vrije Universiteit), 22 september 2011.

Afgelopen donderdag en vrijdag vond op de Vrije Universiteit de Kairos-conferentie plaats. Hierin wordt onder andere opgeroepen tot een oplossing van het Palestijns-Israelische conflict zodat beide volkeren in vrijheid en veiligheid kunnen gaan leven.

Een nobel streven. Wat echter niet zo nobel is aan bovenstaande Kairos-conferentie is dat de Palestijnse priester Naim Ateek een van de sprekers was. Naim roept namelijk op tot een economische boycot van de staat Israel.

Waardoor Israel uiteindelijk dusdanig kan verzwakken dat het zich niet langer kan verdedigen tegen bijvoorbeeld de radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas, die de baas is in Gaza. En die als hoogste doel heeft om Israel volledig van de kaart te vegen en de Joden te vermoorden, zoals vastgelegd in hun Handvest.

Naim Ateek staat bovendien ook pal achter de Gaza-flottielje die juni 2011 zou afvaren en die erop gericht was de volgens de VN en de Nederlandse regering legaal bevonden wapenblokkade rondom Gaza te ondermijnen. Ateek wil dus graag dat Hamas nog meer raketten krijgt om op Israelische dorpjes te schieten.

Het is vreemd dat op bovenstaande conferentie wel personen als Ateek mogen spreken, maar geen personen aan het woord komen die de goede situatie van de christenen in Israel benadrukken.

Want Israel is het enige land in het Midden-Oosten waar het aantal christenen toeneemt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Irak waar sinds het jaar 2000 al meer dan 500.000 christenen zijn weggevlucht. Iets wat helaas overal gebeurt in de islamitische wereld, ook in autonoom Palestijns gebied.

Dat de bezoekers van de Kairos-conferentie zich inzetten voor de Palestijnse zaak is hun goed recht. Het is alleen jammer dat Israel tijdens deze conferentie als een pariastaat wordt weggezet. Terwijl over bijvoorbeeld Saoedi-Arabie, dat Joden officieel discrimineert en waar vrouwen niet eens mogen autorijden, geen onvertogen woord valt.

-- Reacties gesloten.