• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Israel wil helemaal geen oorlog. Maar heeft wel te maken met Iran

Woensdag, Juli 20, 2011 / Last Modified: Zaterdag, Januari 13, 2018

Artikel van Likoed Nederland in De Volkskrant, 20 juli 2011.

 

In 2010 hebben meer dan 3,5 miljoen buitenlandse toeristen Israel bezocht. Om te feesten in Tel Aviv, volgens de Lonely Planet een van de beste en meest homovriendelijke uitgaanssteden ter wereld. Of om te wandelen door het eeuwenoude Jeruzalem, de stad van de voor een ieder vrij toegankelijke Joodse Klaagmuur en de meestentijds alleen voor moslims toegankelijke islamitische Tempelberg.

Bovenstaande 3,5 miljoen toeristen zorgen voor een jaarlijkse inkomstenbron van maar liefst 3 miljard euro, wat overeen komt met 5% van het totale Israelische BNP (alles wat de Israeliers per jaar met elkaar verdienen). Dit inkomen wil Israel vanzelfsprekend niet kwijt.

Daarom is Israel en de pro-Israel-lobby, anders dan wat de voorzitter van de extreem-linkse Internationale Socialisten Peyman Jafari afgelopen donderdag in de Volkskrant beweerde, tegen elke oorlog van Israel. Dit omdat een oorlog de Israelische economie enorm zal schaden omdat onder andere de vele toeristen die het land nu bezoeken, weg zullen blijven. En ook omdat Israeliers niet van vechten of dienstplicht houden; alleen omdat het helaas nodig is gaat iedere Israelische jongen drie jaar in militaire dienst en ieder meisje twee jaar.

 

Iran

Israel wint dus helemaal niets met een oorlog, en wil ook helemaal geen oorlog. Israel heeft echter wel te maken met een islamitisch Iran dat niet alleen roept dat het Israel zo snel mogelijk van de kaart wil vegen, maar daar ook continue naar handelt.

Zo steunt Iran als sinds jaar en dag de radicaal-islamitische terreurorganisaties Hezbollah en Hamas. Beide organisaties hebben niet als hoogste doel om hun eigen bevolking welvaart en voorspoed te brengen, maar om Israel volledig te vernietigen, met als het kan de hele Joodse bevolking erbij. Zo stelde de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, in 2004 dat hij blij was dat vele Joden in Israel bij elkaar waren komen wonen, want dat maakte het voor de moslims uiteindelijk gemakkelijker om ze allemaal in een keer af te maken.

Iran en Hezbollah werken volop samen. Hezbollah stuurde als dank voor de vele raketten die het van Iran heeft gekregen in 2009 volgens het Duitse weekblad Der Spiegel zelfs 5.000 militieleden naar Teheran om het Iranese regime te helpen met veel geweld de vreedzame protesten daar voor meer vrijheid en democratie de kop in te drukken. En op dit moment ondersteunen volgens de VS en de EU leden van Hezbollah president Assad van Syrie om de daar al maandenlange durende protesten voor meer democratie neer te slaan. Allemaal met steun van Iran, de beste vriend van socialistisch Syrie, en aartsvijand van democratisch Israel.

 

Atoombom

De mullahs van Iran terroriseren dus niet alleen de eigen bevolking, maar ook mensen van goede wil elders in het Midden-Oosten. Dat zal alleen maar erger worden als Iran een atoombom krijgt. Immers, Iran kan dan landen als Irak en Egypte binnen haar invloedsfeer krijgen, en mede daardoor hùn binnenlands beleid gaan bepalen. Met alle gevolgen voor bijvoorbeeld de miljoenen christenen die daar wonen.

Maar ook met alle gevolgen voor Israel. De Iranese president Mahmoud Ahmadinejad heeft bij herhaling gezegd dat hij Israel van de kaart wil vegen. En dat is een stuk makkelijker met dan zonder een atoombom.

Het maakt de mullahs van Iran daarbij niet uit of Israel zal terugslaan met atoomwapens. Hashemi Rafsanjani, de vorige president van Iran, zei daarover in 2004 het volgende: “als Israel zal terugslaan met atoomwapens nadat wij een atoombom op Israel hebben gegooid, dan zullen er waarschijnlijk 15 miljoen Iraniers omkomen. Dat is echter maar een klein offer voor de islamitische wereldgemeenschap”. Oftewel: Rafsanjani offert graag 15 miljoen van zijn eigen mensen op om de enige democratie van het Midden-Oosten, Israel, van de kaart te vegen.

Iran is gevaarlijk, gevaarlijk voor Europa, de VS, Israel, de Arabieren die nu zo hard demonstreren voor democratie in het Midden-Oosten, en voor de eigen Iranese bevolking. De vrije wereld moet er dan ook alles aan doen om Iran te beletten een atoombom te krijgen. Zodat Tel Aviv en Jeruzalem ook in de toekomst bezocht kunnen worden door homo’s en hetero’s, moslims en atheisten, Chinezen en Europeanen, en dit gebied niet is veranderd in een nucleaire woestenij.

-- Reacties gesloten.